29.11.2010. / 16:43

Autor: Hina

Jovanovićeva podjela HDZ-a: Sanader i ekipa u Remetinec, Kosor i Šeks u penziju, ostali u oporbu

Jovanović je kazao da je Hrvatska pretvorena u društvo potpune neodgovornosti i neograničene mogućnosti pljačke za osobne i stranačke potrebe

Saborski zastupnik SDP-a Željko JovanovićSaborski zastupnik SDP-a Željko JovanovićSaborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdio da novoosnovani Savez za promjene nudi novu i pravedniju Hrvatsku, a HDZ-ova koalicija svakim danom više na vlasti gura Hrvatsku sve dublje u propast.

HDZ-ov način upravljanja državom, utemeljen na političkoj korupciji, uzrok je sadašnje krize, ustvrdio je Jovanović. Velika većina hrvatskih građana, bez obzira na stranačku pripadnost, više nije spremna odricati se svojih prihoda u korist šačice povlaštenih iz vrha HDZ-a i, kako je rekao, koalicijskih klijentelista.

Jovanović je kazao da je Hrvatska pretvorena u društvo potpune neodgovornosti i neograničene mogućnosti pljačke za osobne i stranačke potrebe. Rješenje za dobrobit svih građana je podjela vrha HDZ-a na tri skupine: jednu s Ivom Sanaderom na čelu, koja putuje u Remetinec, drugu s Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom na čelu koji mogu u zasluženu mirovinu i treću koja će otići u oporbu na dulje vrijeme, istaknuo je Jovanović.

Saborski zastupnik Slavko Linić je kao jedan od najvećih problema u zemlji istaknuo nelikvidnost protiv koje bi se trebala boriti vlada, a ona to ne čini. Zbog sve veće nelikvidnosti osim gospodarstva teškoća će sve više imati i jedinice lokalne samouprave koje više neće moći ulagati na lokalnoj razini. Ove zime se zbog teškoća s plinom, odnosno njezinim vlasnikom MOL-om, može očekivati otežana opskrbom plinom industrijskih pogona, posebno petrokemijskih, te u industriji cementa i stakla, naveo je.

Na novinarski upit da komentira, po pisanju nekih medija, prijedlog HSLS-a da Željko Rohatinski bude predsjednik vlade, Linić je ocijenio da je Rohatinski dobro obavio svoj posao vodeći monetarnu politiku, ali da ne bi bilo dobro da vodi fiskalnu politiku kao premijer. "Za lošu fiskalnu politiku odgovoran je i HSLS koji je do jučer s HDZ-om vodio to područje", kazao je Linić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 29.11.10. 18:00

najviše ljekova i tableta za smirenje troše ovi crvendaći u saboru taj jovnče kad je sanader tamo šuti ko pička zajedno sa svojim prdonjima


registracija
6/10/09

pfefer, 29.11.10. 18:02

još budete dugo kokurikali prije nego dođete na vlast a neki budu več i odkukurikali


registracija
31/1/10

STTony, 29.11.10. 19:09

Kad Čmarko i kolege mu umuknu znati ćemo da više ne postoje crni fondovi Kra-DE-Zea :)


registracija
6/10/09

pfefer, 29.11.10. 19:17

mi ne kukuričemo mi radimo za bolju hrvatsku za razliku od nekih koji slast vladanje neče okusiti nikada


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 29.11.10. 21:36

Ja ta bolja Hrvatska je jos 5000 nezaposlenih vise za mjesec dana.Kad ces prestati srati.


registracija
7/6/05

damir, 30.11.10. 10:54

Pitaj NL koliko su redaka objavili18.11. o Vukovaru i Šlabrnji! HDZ, kakav je, da je, ali ste vi još uvijek male mace, koje bi imale više glasova u Šumadiji nego u RH!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika