Objavljeno u Nacionalu br. 785, 2010-11-30

Autor: Robert Bajruši

Osim najviših dužnosnika EU-a, Sanader svojim pismima gnjavi i nižerangirane

Bivši predsjednik hrvatske vlade iznio je tri optužbe na račun premijerke Jadranke Kosor i njezinih suradnika

NEKOĆ TAKO BLISKI
PRIJATELJI Bivši hrvatski premijer
Ivo Sanader očekivao je da će ga od mogućeg kaznenog progona spašavati predsjednik Europske komisije José Manuel BarrosoNEKOĆ TAKO BLISKI PRIJATELJI Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader očekivao je da će ga od mogućeg kaznenog progona spašavati predsjednik Europske komisije José Manuel BarrosoIvo Sanader još nije prestao tužakati HDZ i hrvatsku vladu visokopozicioniranim političarima u Bruxellesu. Nakon što se prije otprilike mjesec dana José Manuelu Barrosou pismeno požalio da nekadašnji suradnici nad njim provode politički linč i žele ga strpati u zatvor, nedavno je poruke sličnog sadržaja uputio još nekim članovima Europske komisije i zastupnicima u Europskom parlamentu, doznao je Nacional od izvora iz diplomatskih krugova. Prema njihovim riječima, bivši predsjednik hrvatske vlade iznio je tri optužbe na račun premijerke Jadranke Kosor i njezinih suradnika. Prvo, Sanader optužuje svoju nasljednicu i njezine suradnike da su krivi za lošu ekonomsku situaciju u zemlji.

Drugo, da su zaustavili reformske procese koje je on pokrenuo, i treće, da zbog vlastitih neuspjeha provode pritisak na pravosuđe, što treba rezultirati njegovim uhićenjem. Iz Sanaderova kuta, riječ je o klasičnom političkom progonu, što je i poručio europskim političarima. Čini se da njegove žalbe u Bruxellesu nisu izazvale veći interes. Barroso uopće nije reagirao na pismo koje je uputio Sanader, a diplomati tvrde da su sličnim ignoriranjem reagirali i ostali članovi Europske komisije. Ipak, neki europarlamentarci, pretežno oni kojima nisu odviše poznati lik i djelo Ive Sanadera i situacija u Hrvatskoj, navodno su se uistinu zabrinuli za njegovu sudbinu, ali nitko nije poduzeo nikakav konkretni korak za spas bivšega hrvatskog premijera.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 30.11.10. 08:55

JA mislin da mu triba dat pulitički azil! Pa judi, čovik je nevin!


registracija
31/1/10

STTony, 30.11.10. 11:41

Panika, panika hehehe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika