29.11.2010. / 20:41

Autor: Totalsport

Ugledni članovi FIFA-e primali mito od marketinške agencije?

Radi se o predsjedniku Brazilskog nogometnog saveza Ricardu Teixeiri, zatim o prvom čovjeku CONMEBOL-a (Južnoameričke nogometne federacije) Nicolasu Leozu, te o predsjedniku Afričke nogometne federacije Issi Hayatouu

Fifu u posljednje vrijeme potresaju skandali (Reuters)Fifu u posljednje vrijeme potresaju skandali (Reuters)Švicarski Tages-Anzeiger i njemački Süddeutsche Zeitung objavili su u ponedjeljak kako su u posjedu dokumenata koji kompromitiraju trojicu članova Izvršnog odbora Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Radi se o predsjedniku Brazilskog nogometnog saveza Ricardu Teixeiri, zatim o prvom čovjeku CONMEBOL-a (Južnoameričke nogometne federacije) Nicolasu Leozu, te o predsjedniku Afričke nogometne federacije Issi Hayatouu.

Oni su navodno od 1988. do 1999. godine primali tajne i nezakonite uplate od agencije ISL koja je ranije brinula o FIFA-inom marketingu.

Novine tvrde da su u posjedu istih dokumenata koje će objaviti i BBC u dokumentarnom filmu koji će biti prikazan kasnije večeras.
FIFA je zasada odbila komentirati nove optužbe na račun svojih članova.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika