29.11.2010. / 21:46

Autor: Hina

Pokojnik u optužnici u vezi s privatizacijom "Konstruktora"- sud će obustaviti kazneni postupak

Općinski sud u Splitu obustavit će kazneni postupak protiv Nedjeljka Ževrnje, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s još četvoricom optuženika podignulo optužnicu zbog kaznenog djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom "Konstruktora", budući da je optuženik mrtav.

Odvjetništvo je otkrilo pokojnika među optuženimaOdvjetništvo je otkrilo pokojnika među optuženimaOpćinski sud u Splitu obustavit će kazneni postupak protiv Nedjeljka Ževrnje, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s još četvoricom optuženika podignulo optužnicu zbog kaznenog djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom "Konstruktora", budući da je optuženik mrtav.

Da je postupak obustavljen, za Hinu je potvrdila glasnogovornica splitskoga državnog odvjetništva Rene Laura.

"Sud nitko nije obavijestio da je optuženik umro, a trebao je barem njegov odvjetnik koji ga je zastupao u istražnim radnjama. Sud zakonski ne može bez izvoda iz matice umrlih nekoga voditi kao pokojnoga te ćemo zato po službenoj dužnosti zatražiti taj dokument i onda obustaviti postupak", rekla je Rene Laura.

Nedjeljko Ževrnja, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s ravnateljem Porezne uprave Ivicom Mladineom i direktorom splitskoga "Konstruktor-inženjeringa" Željkom Žderićem te još dvije osobe u petak podignulo optužnicu mrtav je, kako navode neki mediji, već pet godina.

Optužnica je protiv Žderića, Mladinea i Ževrnje te Berislava Basića i Josipa Kuzmanića kao članova upravnog odbora podignuta krajem prošlog tjedna nakon šestogodišnje istrage. Po optužnici, petorica se terete da su od travnja 1992. do kraja 1996. zloupotrijebili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom "Konstruktora". Svojim su radnjama, kako se navodi, pribavili više od dva milijuna kuna i tako oštetili Hrvatski fond za privatizaciju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika