30.11.2010. / 07:50

Autor: Hina

Četvero mrtvih u samoubilačkom atentatu u Pakistanu

Atentati su uglavnom usmjereni na snage sigurnosti, ali posljednjih mjeseci i na civile. Pakistanski talibani su 2007. proglasili "džihad" protiv vlasti u Islamabadu zbog podrške Washingtonu u "ratu protiv terorizma"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaČetiri osobe, među kojima i jedno dijete, ubijene su u utorak u napadu bombaša samoubojice ispred policijske stanice na sjeverozapadu Pakistana gdje se snage sigurnosti bore s talibanima i al-Kaidom, objavila je policija.

Tri godine u Pakistanu traje val nasilja u kojem je u više od 400 atentata, uglavnom samoubilačkih, ubijeno oko 4.000 ljudi.

Napad u utorak ujutro izveden je u gradu Banu, blizu plemenskog okruga Sjeverni Vaziristan, uporišta talibana i al-Kaide.

Bombaš samoubojica je stigao pješice i aktivirao bombu blizu policijskog vozila ispred stanice, rekao je šef policije grada, prenosi AFP.

Ubijeni su jedno devetogodišnje dijete, jedan policajac i dvoje prolaznika, dodao je i precizirao da je meta bilo policijsko vozilo.

Atentati su uglavnom usmjereni na snage sigurnosti, ali posljednjih mjeseci i na civile. Pakistanski talibani su 2007. proglasili "džihad" protiv vlasti u Islamabadu zbog podrške Washingtonu u "ratu protiv terorizma".

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika