30.11.2010. / 09:30

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional: Sanader iz crnog fonda HDZ-a kupovao medije i političare

Hrvatsku javnost idućih će mjeseci najviše zanimati i preostale tri stavke: ilegalno trošenje novca za HDZ-ove predizborne kampanje, podmićivanje HDZ-ovih političkih saveznika te kontrola i kupnja određenih hrvatskih medija

LUKSUZ I MITO Iz crnog fonda financirali su se Sanaderov blindirani BMW, skupocjeni satovi, odjeća i slike, ali i 'dodaci na plaće' pojedinih novinara i političkih saveznikaLUKSUZ I MITO Iz crnog fonda financirali su se Sanaderov blindirani BMW, skupocjeni satovi, odjeća i slike, ali i 'dodaci na plaće' pojedinih novinara i političkih saveznikaPremda se očekivalo da će u završnoj fazi istrage vezane uz tvrtku Fimi-media i korupcijsko isisavanje novca iz državnih poduzeća za tajni crni fond HDZ-a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan policiji narediti pretraživanje sjedišta Hrvatske demokratske zajednice, to se ipak nije dogodilo. Umjesto toga, prošle srijede u jutarnjim satima bivša šefica financija HDZ-a Branka Pavošević viđena je kako s gomilom dokumentacije dolazi u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Predsjednica HDZ-ova ogranka u Kloštar-Ivaniću Branka Pavošević godinama je bila šefica financija vladajuće stranke i navodno je itekako znala kako se troši novac iz crnog fonda stranke.

Premda za trošenje novca iz crnog fonda dakako nema službene dokumentacije, Uskokovi istražitelji vjeruju da je najmanje jedna od Sanaderovih tajnica vodila neku vrstu pisane evidencije o mnogobrojnim isplatama, i to zato da je bivši šef stranke ili netko drugi ne bi mogao optužiti da je otuđila novac koji joj je bio na raspolaganju.

Zasad je jasno da je crni fond imao najmanje šest krupnih stavki: prva je kupovina Sanaderova luksuznog blindiranog BMW-a. Druga stavka su troškovi za luksuzne potrepštine poput odjeće, satova i slika, a treća su famozni "dodaci na plaće". Međutim, hrvatsku javnost idućih će mjeseci najviše zanimati i preostale tri stavke: ilegalno trošenje novca za HDZ-ove predizborne kampanje, podmićivanje HDZ-ovih političkih saveznika te kontrola i kupnja određenih hrvatskih medija.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 30.11.10. 10:27

APSITE ga već jednom dodijalo je narodu gledati ovaj igrokaz.


registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 30.11.10. 11:36

Sanader im se svima smije ! Smješno je kad u Saboru RH, mu okreću leđa a slijedili su ga osam godina. To svu neozbiljnu politiku plaća Hrvatski narod, koji očito nije zrel.

BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT


registracija
25/6/10

vidra, 30.11.10. 12:10

Koliko je taj fond bio "težak", kad je podmirivao toliko toga. Pa to je bio drugi proračun, a Sanader u ulozi Šukera, samo je razlika u tome, što Šuker ima zadane stavke, a Sanader onako na ljepe oči.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika