30.11.2010. / 12:18

Autor: Totalsport

FIFA odbacuje nove optužbe, Međunarodni olimpijski odbor pokreće istragu

IOC je vrlo osjetljiv na skandale u koje su umiješani njegovi članovi još otkad je otkrivena afera kupovanja glasova prilikom izbora Salt Lake Cityja za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2002. godine

Jacques RoggeJacques RoggeMeđunarodni olimpijski odbor (IOC) zatražio je od BBC-a da mu dostavi dokaze o umiješanosti predsjednika Afričke nogometne federacije Isse Hayatoua u novi korupcijski skandal...

BBC je u ponedjeljak navečer objavio film u kojem je optužio Hayatoua, te još dvojicu članova Izvršnog odbora Međunarodne nogometne federacije (FIFA), Ricarda Teixeiru i Nicolasa Leoza, da su primali mito od marketinške agencije ISL koja je svojedobno radila za FIFA-u.

I dok su iz krovne svjetske nogometne udruge tvrde da je taj slučaj davno zatvoren, odlučio je reagirati IOC čiji je Hayatou također član.

Kamerunac je, prema navodima BBC-a, 1995. godine primio 100.000 tadašnjih francuskih franaka kako bi pomogao ISL-u da dobije novi ekskluzivni ugovor s FIFA-om. Novčane su iznose u tajnosti navodno primali i Teixeira, predsjednik Brazilskog nogometnog saveza, te Leoz, prvi čovjek CONMEBOL-a (Južnoameričke nogometne federacije).

IOC je vrlo osjetljiv na skandale u koje su umiješani njegovi članovi još otkad je otkrivena afera kupovanja glasova prilikom izbora Salt Lake Cityja za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2002. godine.

U FIFA-i su, pak, izdali priopćenje u kojem tvrde da su slučaj ISL-a istraživale švicarske vlasti i da su još 2008. odbačene sve optužbe na račun FIFA-inih dužnosnika.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika