30.11.2010. / 12:31

Autor: Nacional.hr

Strava u Splitu: Baletan HNK dvije godine silovao sina, sudac ga pustio

Otac i majka djeteta su rastavljeni, a otac se nad sinom iživljavao kada bi mu on dolazio u posjet, jednom do dva puta mjesečno

Policijski službenici Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju u Splitu u ponedjeljak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, kojeg sumnjiče da je spolno zlostavljao vlastitog sina.

Član baletnog ansambla splitskog HNK-a priveden je jučer istražnom sucu Županijskog suda u Splitu zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja te je kazneno je prijavljen zbog spolnog odnošaja s djetetom i rodoskvrnuća.

Iako je Državno odvjetništvo tražilo pritvor zbog teških okolnosti djela te utjecaja na svjedoke, šef splitske istrage Stanko Grbavac odredio je tek zaštitnu mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja.

Sumnja se da je 51-godišnjak sina počeo seksualno zlostavljati kad je imao pet godina, a sve je trajalo do studenog ove godine.

Prema saznanjima portala dalmacijanews.com tata bi iskoristio priliku kad je sin bio na boravku kod njega, te ga tjerao na oralni i analni odnos.

Otac i majka djeteta su rastavljeni, a otac se nad sinom iživljavao kada bi mu on dolazio u posjet, jednom do dva puta mjesečno.

Neslužbeno se doznaje da je majka primijetila da nešto nije u redu, a zlostavljanje je utvrdio Centar za socijalnu skrb.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika