30.11.2010. / 14:19

Autor: Hina

Sajam knjige u Istri otvara se u petak, 3. prosinca

Novost su tematski štandovi "Film i knjiga", "Autorski štand", "Kiklopski štand", "Kiosk štand" i "Zavičajna Histrica", a osim u Domu hrvatskih branitelja knjige će se prodavati svaki dan i na info-punktu Sajma koji je danas otvoren na trgu Portarata

Magdalena VodopijaMagdalena VodopijaOvogodišnji, 16. Sa(n)jam knjige u Istri svečano će, u petak u podne u pulskom Domu hrvatskih branitelja, otvoriti priznata izraelska književnica Zeruya Shalev, najavila je direktorica Sajma Magdalena Vodopija na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Ove će godine na pulskom festivalu knjiga i autora sudjelovati 225 nakladnika, a ovih se dana priključuju, kako je rekla, "last minute nakladnici", pa će brojka biti veća od 250 nakladnika.

"Nakladnici će izložiti gotovo 22 tisuće naslova, uglavnom knjige koje su objavljene u posljednje tri godine, a pulska će čitateljska publika imati prigodu vidjeti i kupiti potpuno nove naslove, koji u Pulu dolaze izravno iz tiskarskog stroja, objavljene upravo za pulski Sajam," istaknula je direktorica Vodopija, dodavši kako će veliku pomoć u prodaji knjiga imati od mladih volontera koji su odabrali djelatnost sajamskih informatora i članova prodajnog tima.

Novost su tematski štandovi "Film i knjiga", "Autorski štand", "Kiklopski štand", "Kiosk štand" i "Zavičajna Histrica", a osim u Domu hrvatskih branitelja knjige će se prodavati svaki dan i na info-punktu Sajma koji je danas otvoren na trgu Portarata.

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa".

U sklopu posebnog edukativnog programa "Pulskim putovima knjige" istarski srednjoškolci će se "knjiškom šetnjom" po Puli upoznati s poviješću knjige i knjiškim pulskim raritetima koji se čuvaju u Arheološkom muzeju, Sveučilišnoj i Mornaričkoj knjižnici, a po riječima direktorice Magdalene Vodopije "vrhunac programa bit će posjet Sajmu knjiga i sudjelovanje u njegovim programima".

Sa(n)jam knjige u Istri ove godine traje od 3. do 12. prosinca.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika