01.12.2010. / 07:19

Autor: Hina

Zagrebačka skupština prihvatila poslovno izvješće Holdinga s gubitkom od 51 milijun kuna

Zagrebačka Skupština većinom je glasova prihvatila poslovno izvješće uprave trgovačkog društva Zagrebački holding u prvom polugodištu ove godine po kojem su ukupni prihodi manji za 212,3, a ukupni rashodi za 151,4 milijuna kuna nego u istom razdoblju u 2009.

Ivo ČovićIvo ČovićZagrebačka Skupština većinom je glasova prihvatila poslovno izvješće uprave trgovačkog društva Zagrebački holding u prvom polugodištu ove godine po kojem su ukupni prihodi manji za 212,3, a ukupni rashodi za 151,4 milijuna kuna nego u istom razdoblju u 2009.

"Zbog većeg smanjenja prihoda od pada rashoda gubitak je 51 milijun kuna", kazao je predsjednik uprave holdinga Ivo Čović. Istaknuo je kako prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,28 milijarda kuna i smanjeni su za oko 181,9 milijuna kuna (12 posto) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Naveo je da najveće smanjenje prihoda od gospodarstva imaju podružnice Vodovod i odvodnja (18,5 milijuna kuna), ZET (10 milijuna kuna) i Zagrebačke ceste (7,6 milijuna kuna), a od građana podružnice Stanogradnja i ZET (11,3 milijuna kuna).

Upozorio je holding da neće moći pokriti sve ugovorene obveze niti realizirati investicije bez pomoći grada, što se posebno odnosi na subvencije ZET-u. Kako bi se smanjili troškovi, Čović je rekao da bi se uz ostalo za deset posto trebali smanjiti troškovi osoblja (uključivo i smanjenje broja zaposlenih), povećati prodaju stanova i poslovnih prostora u naselju Novom Jelkovcu, prodati ili poslovno aktivirati dio imovine (Zagrepčanka, Mandićeva, Mandlova, Podbrežje i dr.) te poboljšati učinkovitost sustava javne nabave.

Upitavši gdje su voditelji holdingovih podružnica, Jasen Mesić (HDZ-ov klub) upozorio je na teško stanje u holdingu, rekavši kako nikom nije u interesu da "holding padne".

Zastupnici su do sljedeće sjednice, kad se odlučuje i o prijedlogu gradskog proračuna za 2011., odgodili odluku o socijalnoj skrbi te izmjenama i dopunama odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, po kojoj bi se smanjila sredstva za opremanje novorođenčadi.

Zastupnici su bez rasprave među inim prihvatili plan promicanja zdravlja, prevencije i ranog otkrivanja bolesti u gradu Zagrebu od 2011. do 2014., plan zdravstvene zaštite grada Zagreba te su dali suglasnost za više razrješenja i imenovanja.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika