01.12.2010. / 08:38

Autor: Nacional.hr

Sanader opet u SAD-u: Na Columbiji ugostio povjerenika za proširenje Fülea

Zanimljivo kako ni Füle ni Sanader nisu željeli komentirati medijske natpise o aferama u Hrvatskoj

Ivo Sanader  (Foto:Igor Šoban)Ivo Sanader (Foto:Igor Šoban)Bivši premijer i aktualni saborski zastupnik Ivo Sanader ponovno je u SAD-u. U sklopu svog angažmana kao predavač na Sveučilištu Columbia sudjelovao je u novoosnovanoj znanstvenoj grupi koja se bavi temom integracije jugoistočne Europe u Europsku uniju.

Kako piše Večernji list, na raspravi je gostovao i europski povjerenik za proširenje Štefan Füle koji je pred šezdesetak okupljenih govorio o ulasku novih zemalja u članstvo EU. Istaknuo je kako članstvo u europskoj obitelji svakoj zemlji donosi bolju sigurnost i mogućnost gospodarskog napretka. Naglasio je kako će ulazak Hrvatske u punopravno članstvo biti poticaj cijeloj regiji.

Zanimljivo kako ni Füle ni Sanader nisu željeli komentirati medijske natpise o aferama u Hrvatskoj. U Harrimanovom institutu, koji je angažirao Sanadera da na Columbiji održi predavanja, iznenađeni su jer se u Hrvatskoj negativno pisalo o tom angažmanu. No, ne skrivaju kako im godi medijska pozornost koju Sanaderova predavanja izazivaju.

Kako doznaje Večernji list, Sanaderov posjet SAD-u ne bi trebao biti dugog vijeka. Do Božića bi se trebao ponovno vratiti u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika