01.12.2010. / 10:09

Autor: Totalsport

U četvrtak LeBron James ponovno u Clevelandu: Bit će emotivno

James, Clevelandov prvi izbor drafta iz 2003., je godinama bio naprosto obožavan među navijačima Cavaliersa, a ljubav je trajala sve do 8. srpnja kada je putem televizije obznanio svima da "svoj talent nosi u Miami"

LeBron JamesLeBron JamesU četvrtak će svoju prvu utakmicu kao igrač gostujuće momčadi u Clevelandu odigrati ponajbolji košarkaš današnjice, LeBron James. Aplauz sigurno neće dobiti...

James, Clevelandov prvi izbor drafta iz 2003., je godinama bio naprosto obožavan među navijačima Cavaliersa, a ljubav je trajala sve do 8. srpnja kada je putem televizije obznanio svima da "svoj talent nosi u Miami." Izazvalo je to burnu reakciju velikog dijela stanovništva u Clavelandu koji su javno palili njegove dresove ili ih, na manje dramatičan ali više sarkastičan način, slali domovima za nezbrinute u Miamiju.

Kako bilo, u četvrtak će navijači Cavsa imati priliku koju čekaju već mjesecima - da mu požele nedobrodošlicu u grad.

- Neće mi biti lako, ali stižem ondje po pobjedu. Bit ću spreman za bilo koji način na koji će me dočekati. Bit će emotivno, meni svakako - svjestan je James.

- Za taj me grad vežu mnoga ugodna sjećanja i prema Clevelandu osjećam isključivo zahvalnost, kao i prema navijačima koji su mi dali ne samo priliku da razvijem talent već da odrastem iz dječaka u muškarca - dodao je ponajbolji košarkaš današnjice rođen u Akronu, 60-kilometara udaljenom od Clevelanda.

James je Cavse vodio sedam sezona i s njima ostvario 349 pobjeda što je drugi takav učinak na Istoku lige u tom razdoblju, a u posljednje dvije sezone taj je klub upisao 127 pobjeda, što predstavlja najbolje ostvarenje u ligi.

Vezane vijesti

NBA: Na krilima Wadea i Jamesa Miami do finala

NBA: Na krilima Wadea i Jamesa Miami do finala

Košarkaši Miami Heata prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige. Polufinalnu seriju protiv Indiane apsolvirali su sa 4-2 nakon gostujuće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika