01.12.2010. / 10:23

Autor: Martina Čizmić

Radio 101 u štrajku: Djelatnici traže svoje plaće, Uprava optužuje da krše Zakon

Gašenjem Radijem 101 najviše bi izgubili naši slušatelji, ističu u Upravi Radija

Djelatnici Radija 101 opet su u štrajkuDjelatnici Radija 101 opet su u štrajkuDjelatnici zagrebačkog Radija 101 od jutros su ponovno u štrajku. Tvrde kako Uprava nije ispunila svoja obećanja i osigurala im isplatu plaća i honorara, a podsjećaju i kako nije uspio postupak mirenja.

U štrajku je većina stalno zaposlenih i honoraraca, a poručuju da će u svojim zahtjevima ustrajati do njihova ispunjenja ili dok štrajkaški odbor ne odluči drugačije.

Istovremeno s objavom štrajka na Radiju, oglasila se i Uprava.

„Na žalost, sukladno zadnjem sporazumu, nismo uspijeli osigurati drugi dio isplata prema točkoj 2 Sporazuma koji smo potpisali sa Sindikatom u rujnu 2010. godine. Prvu dio isplata osigurali smo 8. studenoga, nakon štrajka upozorenja i još uvijek radimo na osiguranju sredstava za drugi dio. Razumijemo radnike koji se bore za svoja prava i potpuno podržavamo njihove legitimne zahtjeve za plaćom, ali Sindikat Radija 101 je odlučio na potpuno neprimjeren način izraziti svoje nezadovoljstvo. Umjesto uskračivanjem rada na dopušten način sukladno Zakonu o rad, što štrajk je odnosno kako ga definira Zakon, Sindikat je odlučio preuzeti uređivanje programa Radija 101", izjavio je Drago Perić, predsjednik Uprave Radija 101.Uprava ističe kako se sa Sindikatom nisu dogovorili oko nužnih poslova, kako predviđa Zakon o radu.

"Sindikat nema pravo nametnuti štrajk svim zaposlenicima, već ima pravo provoditi svoju odluku putem onog dijela zaposlenika koji žele štrajkati, a onekoji žele raditi, treba pustiti da rade. Zahtijevati ćemo od Sindikata novinara Hrvatske da se odmah zaustavi ovo ponašanje dijela zaposlenika Radija 101 koji na taj način zapravo uređuju program Radija 101, što nije njihov zadatak", dodao je još Drago Perić, predsjednik Uprave Radija 101.

Podsjećaju i da je za danas sazvana Skupština Radija 101 koja bi trebala odlučiti o njegovoj budućnosti i daljnjem poslovanju.

Obzirom da postoji zahjev jednog zaposlenika za stečaj Radija 101 te da je već imenovan privremeni stečajni upravitelj, od Skupštine društva tražit ću odluku o dokapitalizaciji kako bismo mogli dalje normalno poslovati ili odluku o stečaju", kaže Drago Perić.

"Gašenjem Radijem 101 najviše bi izgubili naši slušatelji. Opstanak Radija 101 prije svega je u interesu naših slušatelja koji trebaju znati da je Radio 101 u zadnih deset godina pokraden, ali ćemo napraviti sve da poslovanje Radija 101 dovedemo u red. Zahvaljujem onim zaposlenicima Radija 101 koji su uz mene od mog dolaska do danas i koji me podržavaju u tome da Radio 101 nije bankomat iz kojeg će svatko uzimati kako mu paše. Radio 101 će opstati, a oni koji su Radio 101 pokrali mogu početi razmišljati o novom radnom mjestu na Radiju Remetinec ", zaključuje Perić.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika