01.12.2010. / 10:36

Autor: Hina

MIP: Bianci Matković od jučer teče zastupnički mandat

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jutros je bez rasprave odlučilo da je Bianci Matković, bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, od jučer počeo teči zastupnički mandat, od kada zastupničku dužnost prestaje obnašati njezin zamjenik, Krešimir Ćosić.

Bianca MatkovićBianca MatkovićSaborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jutros je bez rasprave odlučilo da je Bianci Matković, bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, od jučer počeo teči zastupnički mandat, od kada zastupničku dužnost prestaje obnašati njezin zamjenik, Krešimir Ćosić.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan kazao je da je Bianca Matković predsjednika Hrvatskog sabora izvijestila kako je ju je Vlada 19. studenoga na osobni zahtjev razriješila dužnosti državne tajnice, te je tri dana poslije podnijela zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata.

Budući da od podnošenja zahtjeva do aktiviranja mandata treba proteći osam dana, MIP je utvrdio da je jučer, 30. studenoga prestalo mirovanje Biance Matković, ali i zastupnička dužnost njezina zamjenika Ćosića.

Da će aktivirati zastupnički mandat Matković je najavila još 11. studenoga, kada je u Sabor poslala pisanu obavijest da je podnijela neopozivu ostavku na dužnost državne tajnice, a kako bi mogla aktivirati zastupnički mandat.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika