01.12.2010. / 14:41

Autor: Hina

Novartis najavio ukidanje 1.400 radnih mjesta u SAD-u

Promjene će stupiti na snagu 1. siječnja 2011., naglašavaju u Novartisu

Novartis otpušta zaposlenike u SAD-uNovartis otpušta zaposlenike u SAD-uŠvicarski farmaceutski div Novartis najavio je ukidanje 1.400 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama zbog preustroja poslovanja uoči istjecanja patenata za neke lijekove.

"Novartis je danas objavio da će preustrojiti odjel za opće lijekove u SAD-u kako bi odražavao promjene u portfelju proizvoda i uskladio resurse sa strateškim prioritetima razvoja", izvijestila je grupa u utorak u službenom priopćenju.

"Tvrtka će smanjiti broj zaposlenih u odjelu Općih lijekova za otprilike 1.400. Promjene će stupiti na snagu 1. siječnja 2011.", dodaje se.

U Novartisu ističu da se proizvodni asortiman mijenja "zbog istjecanja patenata nekih lijekova i razvoja novih". Stoga je nužno preustrojiti poslovanje, zaključuju.

Grupa je navela da će preustroj uzrokovati jednokratni trošak u visini oko 85 milijuna dolara.

Odluka grupe sa sjedištem u Švicarskoj nadovezao se na nedavnu najavu švicarskog konkurenta Rochea da će ukinuti 4.800 radnih mjesta diljem svijeta u sklopu programa rezanja troškova.

Vezane vijesti

PharmaS se preselio u Popovaču i imenovao nove članove Uprave

PharmaS se preselio u Popovaču i imenovao nove članove Uprave

Tvrtka PharmaS preselila se u novi poslovno-proizvodni i skladišni centar u poslovnoj zoni Mišička u općini Popovača. Moderna PharmaS-ova tvornica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika