01.12.2010. / 15:03

Autor: Nacional.hr

Video: Savjetnik kanadskog premijera predložio likvidaciju Assangea

U hajku na Assangea uključila se i prva dama američke desnice bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin. Ona je ustvrdila da bi se s Assangeom trebalo postupiti u skladu s pravilima veleizdaje, što znači da bi ga trebalo smaknuti. Isto tako Palin je dodala da Assangea treba progoniti kao Osamu bin Ladena

Julian AssangeJulian AssangeNakon što je čelnik Wikileaksa Julian Assange šokirao svijet objavom stotina tisuća povjerljivih diplomatskih dokumenata, reakcije na njegov čin ubrzano postaju sve zanimljivije i šokantnije.

Gostujući na televiziji CBC, premijerov savjetnik Tom Flanagan kazao je da bi Assangea trebalo ubiti, štoviše, da bi njegovo ubojstvo trebao narediti sam američki predsjednik Barack Obama.

"Zapravo, mislim da bi Assangea trebalo ubiti. Mislim da bi Obama trebao naručiti ubojstvo ili upotrijebiti navođeni projektil ili nešto", kazao je uz smijeh Flanagan. Na opasku voditelja da su njegove riječi prilično oštre, profesor je kazao da se "danas osjeća muževno".

U hajku na Assangea uključila se i prva dama američke desnice bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin. Ona je ustvrdila da bi se s Assangeom trebalo postupiti u skladu s pravilima veleizdaje, što znači da bi ga trebalo smaknuti. Isto tako Palin je dodala da Assangea treba progoniti kao Osamu bin Ladena.

Bivši republikanski kandidat za predsjednika Mike Huckabee, koji polako najavljuje i kandidaturu za 2012. godinu, dao je svoj prijedlog što treba učiniti s Bradleyem Manningom, glavnim osumnjičenikom da je izvor američkih tajnih dokumenata dostavljenih WikiLeaksau.

Huckabee je rekao da bi Manning trebao biti osuđen na smrtnu kaznu, budući da je odavanjem tajnih podataka također počinio veleizdaju.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 01.12.10. 17:12

Sramota.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 01.12.10. 19:14

Grozan mentalitet pokazuju Amerikanci i jos k tome namecu takvo ponasanje i takve stravicne vrijednosti i norme svima i svakome po svijetu. Nije dobro ovako i treba im to sve cesce dati do znanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika