01.12.2010. / 16:54

Autor: Hina

EK o Füleovom predavanju kod Sanadera: Povjerenik je prihvatio poziv sveučilišta Columbia

Prema pisanju hrvatskih medija, Füle je održao predavanje na poziv Ive Sanadera, koji je, kako se navodi, znanstveni suradnik Harriman instituta na Sveučilištu Columbia i koji predvodi novoosnovanu znanstvenu skupinu koja se bavi temom dovršetka integracija jugoistoka Europe u EU

Štefan FüleŠtefan FüleEuropska komisija odbila je u srijedu komentirati navode prema kojima je povjerenik za proširenje Štefan Füle sudjelovao u raspravi na Sveučilištu Columbia u Sjedinjenim Državama na poziv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, rekavši samo da je povjerenik prihvatio poziv da održi predavanje.

"Povjerenik je prihvatio poziv jednog od najprestižnijih sveučilišta u Sjedinjenim Državama kako bi održavao predavanje i iskoristio prigodu da iznese razmišljanja i vizije EU-a o politici proširenja i politici prema susjedima. Komisija u pravilu ne komentira navode", odgovorila je Füleova glasnogovornica Angela Filote, na upit je li povjerenik svjestan navoda o korupciji protiv Sanadera.

"Međutim, Komisija pozorno prati razvoj događaja u Hrvatskoj, posebice ono što se odnosi na pravosuđe i temeljna prava", dodala je Filote.

Prema pisanju hrvatskih medija, Füle je održao predavanje na poziv Ive Sanadera, koji je, kako se navodi, znanstveni suradnik Harriman instituta na Sveučilištu Columbia i koji predvodi novoosnovanu znanstvenu skupinu koja se bavi temom dovršetka integracija jugoistoka Europe u EU.

Ni izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda nije izravno htio komentirati te navode. "Imao sam izvrsne odnose sa Sanaderom i nitko ne bi trebao biti optuživan za zloporabe dok se to ne dokaže. S druge strane, jasno da našu potporu trebaju dobiti sadašnja vlada, oni koji podržavaju reformski proces, koji podržavaju borbu protiv korupcije, oni koji podržavaju jedinstvo zemlje u tim temeljnim pitanjima", rekao je Swoboda.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika