02.12.2010. / 10:18

Autor: Nacional.hr

Batat - 'slatki krumpir' zdraviji čak i od brokule

Riječ je tropskoj povrtnoj kulturi, sličnoj krumpiru koja bi zbog svojih nutritivnih karakteristika trebala postati nezaobilazna namirnica u svakom kućanstvu

Batat je povrtna kultura specifičnog okusa koja potječe iz tropskih područja Južne Amerike. Zbog velike količine vitamina i minerala trebala postati nezaobilazna namirnica u svakom kućanstvu, a posebno se preporuča sportašima, piše Zdrav život.

Zbog čega bi trebali pojačati konzumaciju ove namirnice, saznajte u nastavku!

Izvor energije za sportaše
Zbog velike količine antioksidansa beta karotena i vitamina B, C i E, kalija i folne kiseline, batat je odličan izvor energije za sportaše.

Lijek za dijabetičare
Ova namirnica ima nizak glikemijski indeks što znači da se nakon konzumacije glukoza sporo i u maloj količini apsorbira u krv pa se preporuča osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2.

Batat za dobro raspoloženje
Tropska povrtna kultura koja potječe iz tropskih područja Južne Amerike trebala bi postati nezaobilazna namirnica depresivnim osobama jer potiče dobro raspoloženje.

Brokula jamči zdravlje: 4 razloga da ovo povrće jedete baš svaki dan

1. Čuva zdravlje očiju
2. Regulira probavu
3. Štiti od Alzheimerove bolesti

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika