02.12.2010. / 12:34

Autor: Hina

Presedan u EP-u: Svi slovenski zastupnici mogli bi glasovati za izvješće o Hrvatskoj

Slovenski mediji u četvrtak ističu da su slovenski članovi vanjskopolitičkog odbora EP dali pozitivan doprinos na raspravi o izvješću izvjestitelja EP za Hrvatsku Hannesa Swobode u srijedu. Mediji također tvrde da postoji mogućnost da svih sedam slovenskih zastupnika u EP glasuje za Swobodino izvješće

Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Ivo VajglSlovenski zastupnik u Europskom parlamentu Ivo VajglPočetak kraja hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom donosi očito opuštanje u odnosima između Hrvatske i Slovenije, ocjenjuju u četvrtak slovenski mediji, uz tvrdnju da bi se prvi put moglo dogoditi da sedmero slovenskih zastupnika u Europskom parlamentu jedinstveno i bez amandmana glasuje za izvješće o Hrvatskoj.

Slovenski zastupnik u EP Ivo Vajgl pozvao je slovenske kolege da u Europskom parlamentu ne pokreću polemike o arbitražnom sporazumu između Hrvatske i Slovenije, javila je slovenska novinska agencija STA.

Vajgl je tako posredno kritizirao svog kolegu Alojza Peterlea i njegovu ocjenu da se u rješavanju graničnog prijepora treba vratiti na bilateralne pregovore. Peterle smatra da je arbitražni sporazum u Sloveniji dobio tanku većinu na referendumu i ocjenjuje ga lošim.

Peterle se na taj način izložio optužbi da slovensko stajalište prema hrvatskom članstvu u EU prikazuje u negativističkom tonu.

Slovenski mediji u četvrtak ističu da su slovenski članovi vanjskopolitičkog odbora EP dali pozitivan doprinos na raspravi o izvješću izvjestitelja EP za Hrvatsku Hannesa Swobode u srijedu. Mediji također tvrde da postoji mogućnost da svih sedam slovenskih zastupnika u EP glasuje za Swobodino izvješće, u kojemu on spominje i mogućnost da Hrvatska početkom 2013. uđe u EU. Slovenci bi, tvrde slovenski mediji, za to izvješće mogli glasovati bez amandmana o prevladanom graničnom sporu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika