02.12.2010. / 19:07

Autor: Totalsport

Financije pritišću: Otkazuje se Zlatna pirueta?

Doista bi bila velika katastrofa da se Pirueta ne održi. Ovo je idealno vrijeme za natjecanje, klizačima treba jaka provjera za nacionalna prvenstva, a onda i siječanjsko Prvenstvo Europe. Pirueta doista treba gradu, novim generacijama klizača, ali i svijetu.

Zagreb bi mogao ostati bez Zlatne pirueteZagreb bi mogao ostati bez Zlatne pirueteHrvatski klizački savez (HKS) organizirao je konferenciju za novinare povodom nadolazećeg 43. izdanja Zlatne piruete Zagreba. Konferenciji su prisustvovali predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden i prvi put direktorica natjecanja, naša proslavljena klizačica Sanda Dubravčić Šimunjak...

Morana Paliković Gruden je izjavila:

- Bez obzira što se radi o najskromnijem natjecanju u Zagrebu, uvjeti održavanja Piruete za nas su vrlo skupi. Bojim se da troškove nećemo uspjeti pokriti. Obratila sam se svima, razgovarala s čelnim ljudima ZŠS- a, pročelnikom Gradskog ureda za sport, Boškom Lozicom, sutra imam još jedan sastanak s novim direktorom sportskih objekata Zagreba.

- U koliko ne zatvorimo financijsku konstrukciju,već sutra ćemo otkazati Piruetu. Pirueta je bila upitna i prošle godine, ali gradonačelnik Bandić javno je rekao da će novac za tehničke troškove osigurati ZŠS iz rezerve ostale nakon Hanžeka, a ove godine sam u papirima našla da se za Hanžek morao uzeti kredit od 3,5 milijuna kuna da bi se pokrili lanjski troškovi. Isto tako, Milan Bandić i Gordana Pokrajčić usuglasili su se da tada dvoranu za Piruetu daju besplatno, a danas nas baš zbog toga pokušavaju teretiti.

- Iz Holdinga su nas obavijestili da nam ne mogu dati povoljniji iznos dvorane nego 137.000 kuna za dva dana natjecanja. Kažu da im Grad nije podmirio troškove Piruete od lani (170.000 kuna), ali ni za SP u sinkroniziranom klizanju. Smatraju da ih sada Savez treba podmiriti. Ne želimo ni ucjene, ali ni ići u dugove. Ako je Pirueta ta koju moramo žrtvovati da bi gradili nove odnose u sportu, možda će jednom ispasti nešto dobro. Ali, borit ću se do kraja za ovo natjecanje!

Sanda Dubravčić Šimunjak je dodala:

- Ovo je natjecanje na kojem sam ja nastupala osam puta, osvojila pet zlatnih, dvije brončane i jednu srebrnu medalju. Natjecanje na kojem su nastupala najveća svjetska imena. Ta imena nakon dugo vremena ponovo su nam se vratila, prijavljeno je 30 klizačica, po 20 klizača i sportskih parova, te 14 plesnih parova. Doista bi bila velika katastrofa da se Pirueta ne održi. Ovo je idealno vrijeme za natjecanje, klizačima treba jaka provjera za nacionalna prvenstva, a onda i siječanjsko Prvenstvo Europe. Pirueta doista treba gradu, novim generacijama klizača, ali i svijetu.

Vezane vijesti

Zlatna pirueta: Librić 19. nakon kratkog programa

Zlatna pirueta: Librić 19. nakon kratkog programa

Kratkim programom sportskih parova počelo je 44. izdanje najstarijeg klizačkog natjecanja na svijetu, Zlatne piruete Zagreba. Vodeći s 50,30 bodova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika