02.12.2010. / 21:18

Autor: Martina Čizmić

Gabrić optužuje: Za poplave je kriv sustav i cijela država na čelu s Lukom Bebićem

"Ovo je političko pitanje koje se rješava u Zagrebu", rekao je Jambo

Stipe Gabrić JamboStipe Gabrić JamboGradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo ogorčen je jer je njegov grad pod vodom. Stanovnicima je podijeljeno 30 tisuća vreća za pjesak, ali će većina stanovnika i ovu noć provesti braneći svoje domove od vodenog vala koji i dalje raste zbog otapanja snijega i jakih kiša.

"Zagreb, Sisak i Karlovac se nisu sami borili s poplavama, nego im je pomagala država. Metković je jedini grad u kojem u 40 godina nije riješena obrana od poplave. Do odlaska Ive Sanadera nisam mogao ništa jer je Luka Bebić godinama bio drugi čovjek. Godinama nije prstom maknuo", optužio je Jambo.

Rekao je kako krivnja nije na gradu ili stanovnicima Metkovića. "Ovo je političko pitanje koje se rješava u Zagrebu", rekao je Jambo u izjavi za Novu TV.

Luka Bebić nije mu ostao dužan. Rekao je kako je Jambo gradonačelnik Metkovića posljednjih 15 godina, pa se postavlja pitanje što je cijelo to vrijeme radio.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

registracija
3/9/10

vasiona55, 02.12.10. 22:28

Svi plaćamo kojekakve slivne vode, otpadne vode... i kojekakve vode, no od toga nikakve koristi: šahte su zaštopane, nasipi se ne grade... uglavnom naš novac ide nekamo, tko zna kamo. Naše se Hrvatske vode, Vodoprivreda i tko zna više kako se sve zovu, svaki puta iznova čude kada padaju kiše i poplavljuju gradove, sela, polja.... svi relevantni su zapeli na nivou "idejnih projekata"... a naš novac i dalje curi u njihove blagajne, mi od toga ništa nemamo. Nije za čuditi se, sve je tako u ovoj jadnoj ispaćenoj državi: nesposobni ljudi na ključnim mjestima. Nesposobni? O, ne, sposobni, ali za svoj džep.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 03.12.10. 00:11

Kod nas je uvijek netko drugi kriv


registracija
29/11/09

Ivis, 03.12.10. 15:28

Po slikama u novinama, poplavljene kuce, vecinom su novije gradnje. Krivca treba traziti tamo gdje su izdavane dozvole. U koliko je gradnja "na crno", bez dozvola, uputiti ih k Vragu, za naplatu stete! Nasa Lika je poznata po brdima, a glavni joj grad poplavljen. Ljudi! Kada gradite, provjerite poziciju terena okolo, brda,sume,polja, vodotoke, klizista i ostalo. Nasi stari nisu imali problema sa tim ili rijetko.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika