03.12.2010. / 07:37

Autor: Hina

Europska liga: Villareal - Dinamo 3:0

U susretu petog kola D skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Španjolskoj izgubio od Villarreala s 3:0 (1:0) i u posljednjem će kolu u Maksimiru protiv PAOK-a loviti "europsko proljeće".

Vahid HalilhodžićVahid HalilhodžićNogometaši Dinama izgubili su dvoboj Europske lige od Villareala na stadionu Madrigal s 3:0, a poraz, koji u konačnici ne mora ništa značiti, je mogao biti umnogome veći, pa i katastrofalan da na vratima Dinama nije stajao sjajni vratar Ivan Kelava. Utakmica je mogla otići i u sasvim drugom smjeru da u 16. minuti Fatos Beqiraj nije promašio ono što je objektivno bilo nemoguće promašiti.

Dinamo je taktički sjajno otvorio utakmicu, a Španjolci nisu mogli povezati svoje redove. Ipak, Zagrepčani to nisu iskoristili, iako su u samo dvije minute imali šanse utakmice. Prvo je u 14. minuti udarac Tonela netko od igrača Villareala skrenuo u vratnicu, a potom je samo minutu kasnije Beqiraj promašio nemoguće jer s dva metra neometan nije uspio ugurati loptu u prazna vrata.

Villareal je te promašaje kaznio u 25. minuti. kada Kelava ruši Rubena, a Rossi kazneni udarac neumoljivo pretvara u vodstvo. Kelava je tako savladan nakon što je čak 1009 minuta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom u HNL i Europskoj ligi. Kelava se istaknuo i u 46. minuti kada je obranio udarac iz blizine Rossija, a Villareal je posve zagospodario terenom u drugom dijelu, nižući prilike.

U 51. minuti Sammir je pokušao, ali preko vrata, a dvije minute kasnije Villareal je propustio čak tri izgledne prilike, ali je Kelava obranio dva udarca Rossia i Rubena. U 58. minuti je Cani pogodio vratnicu, a Dinamo je posve pao, pa se samo čekala konačna egzekucija Španjolaca. Ona je došla u 62. minuti kada je Ruben pobjegao čuvarima i svladao nemoćnog Kelavu. Na 3:0 je u 79. minuti povećao Rossi, a potom je vratar Dinama radio čuda i spasio svoju momčad od katastrofalnog poraza. U 86. minuti je kapetan Bišćan zaradio isključenje i kazneni udarac jer je rukom zaustavio loptu koja je išla u vrata. Junak utakmice Kelava je opet uradio "malo-čudo" i obranio jedanaesterec Marcosu Senni.

U posljednjem, šestom kolu Dinamo će 15. prosinca u Maksimir dočekati PAOK, a zagrepčani će u slučaju bilo kakve pobjede ostvariti plasman u naredni krug.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika