03.12.2010. / 09:29

Autor: Deutsche Welle

3 glavna faktora koji uzrokuju višak kilograma

Postoje tri glavna faktora koja uzrokuju višak kilograma: genetika, prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti. Neke stvari, nažalost, niste u stanju promijeniti, no neke je moguće

Neki ljudi više su skloni taloženju masnih naslaga nego drugi. S druge strane, ima i ljudi koji mogu pojesti velike količine hrane, a da se pri tome ni najmanje ne udebljaju. Prije mnogo godina debljina je predstavljala veliku prednost pri preživljavanju: u vrijeme nestašice hrane deblji ljudi mogli su neko vrijeme živjeti od svojih masnih naslaga.

Ukoliko otkrijete da ste i vi jedna od osoba koje priroda nije nagradila genom protiv debljanja, ne morate se odmah pomiriti s činjenicom kako ćete biti debeli. Možete se pokrenuti i učiniti nešto da se to ne dogodi!

Danas je mnogo toga lakše

Dvije djevojke pred računalomBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

Jedemo previše i premasno. Najvažnije zamke u kojima se kriju kalorije su: gotovi proizvodi, grickalice poput čokoladica, čipsa, torti i kolača, peciva, zatim alkohol, fast food (pomfrit, hrenovke i sl.), meso, kobasice i narezak. Današnji životni uvjeti omogućavaju nam prilično lagodan život: uredski posao, automobil, televizor, kino, pokretne stepenice, dizalo i kompjuteri - zahvaljujući tim tekovinama modernog društva jedva da se i moramo fizički aktivirati. No upravo je to otrov koji nas truje.

Ukoliko čovjek, koji je sklon debljanju, mnogo jede i ne kreće se dovoljno neminovno će doći do viška kilograma. Jer, konzumira više energije nego što zapravo potroši. Prekomjernu težinu možete izbjeći uravnoteženom prehranom i uz dovoljno tjelesne aktivnosti.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Provjereno: 3 najučinkovitija načina kako izbjeći višak kilograma

Provjereno: 3 najučinkovitija načina kako izbjeći višak kilograma

Jedite vrijednu prirodnu hranu. To znači, mnogo namirnica biljnog podrijetla: voće, povrće, kruh, proizvodi od žitarica (müsli, valjuške od povrća i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika