03.12.2010. / 11:13

Autor: Hina

Južna Koreja uvodi zakon koji blokira pristup igricama nakon ponoći

Plan zakona će biti predan parlamentu u prosincu kako bi tražili od tvrtki koje nude igrice da nakon ponoći blokiraju pristup mlađima od 16 godina, rekli su predstavnici ministarstva kulture i obitelji

Južnokorejska vlada će usvojiti "Pepeljugin zakon" kojim će maloljetnicima nakon ponoći blokirati pristup igricama u zemlji koja je sve zabrinutija zbog ovisnosti mladih o internetu, rekli su vladini dužnosnici.

Plan zakona će biti predan parlamentu u prosincu kako bi tražili od tvrtki koje nude igrice da nakon ponoći blokiraju pristup mlađima od 16 godina, rekli su predstavnici ministarstva kulture i obitelji.

"Puno djece igra igrice cijele noći i zatim ne mogu učiti niti voditi normalan život tijekom dana. Držimo da je taj zakon potreban kako bi jamčio zdravlje i pravo na san", rekao je dužnosnik ministarstva zadužen za taj plan zakona.

Online igrice će ponovno biti dostupne u 6 sati ujutro. Tvrtke koje pružaju te usluge će se u roku od godine dana pripremiti za primjenu tog zakona. Vlada će također razmatrati zahtjev da se ograničenja prošire i na dnevni pristup igricama za mlade čiji to roditelji zatraže, dodao taj dužnosnik.

Južna Koreja je jedna od zemalja s najviše djece ovisnika o igricama i redovni su izvještaji o popratnim pojavama tog zastranjenja. Sredinom studenoga jedan mladić je ubio majku koja mu je predbacivala da provodi previše vremena igrajući se na internetu nakon čega je počinio samoubojstvo.

Vlada drži da u zemlji ima oko 2 milijuna ovisnika o internet igricama.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 11:53

pametni ljudi......

narod se prestao prcat i zato nema igrica nego moraju da se igraju:)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika