03.12.2010. / 12:46

Autor: Nacional.hr

Limun - bogat izvor ljepote i zdravlja za cijelo tijelo

Da blagotvorno utječe na kožu i jača imunološki sustav samo su dvije u nizu pozitivnih karakteristika ovog agruma...

Limun je namirnica dostupan tijekom cijele godine. Osim toga, iskoristiva je potpunosti jer apsolutni svaki dio limuna ima ljekovita svojstva pa čak i njegova korica. Da blagotvorno utječe na kožu i jača imunološki sustav samo su dvije u nizu pozitivnih karakteristika ovog agruma!

Njega kože

Suha koža
Kako bi koži vratili sjaj i elastičnost, izmutite žumanjak sa žlicom maslinovog ulja i dodajte žličicu limunovog soka. Dobivenu smjesu nanesite na kožu i držite oko pola sata. Nakon toga kružnim pokretima izmasirajte lice. Isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite.

Masna koža
Njega limunovim sokom preporuča se i osobama s masnom kožom. Iscijedite pola limuna pa tekućinu pomiješajte s plavom glinom i sokom od pola naranče. Smjesu dobro izmiješajte dok ne bude potpuno glatka. Zatim je odmah nanesite na tijelo. Prvih dvadesetak minuta dio tijela na koje ste nanijeli smjesu, prekrijte prozirnom folijom. Nakon toga ju skinite, a pripravak ostavite da djeluje još desetak minuta.

Limunom protiv celulita
Agrumi razgrađuju masnoće i potiču mršavljenje. Jednom tjedno pripremite voćni napitak od četiri grejpa, tri limuna i jedne naranče razrijeđen u dvije litre obične vode. Konzumaciju napitka rasporedite kroz cijeli dan.

Jačanje imunološkog sustava
Zbog velikih količina vitamine C i B limun jača imunološki sustav. Za vrijeme prehlade pijte limunadu, no ukoliko vam ne odgovara okus, limun koristite kao dodatak čajevima.

1. Limun poboljšava izgled kose.
2. Popravlja raspoloženje.
3. Popravlja ukus jelima.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika