03.12.2010. / 16:45

Autor: Hina

Popijač o ponudi MOL-a: 'Nekorektno je da nas Mađari nisu kontaktirali'

"Sada očekujemo nekakav poziv na formalne razgovore da vidimo što je zapravo njihova namjera i kako oni promišljaju naše daljnje odnose i suradnju", naglasio je ministar gospodarstva

Ministar gospodarstva Đuro PopijačMinistar gospodarstva Đuro PopijačVlada još nije raspravljala o javnoj ponudi mađarskog MOL-a za otkupom osam posto dionica Ine koje su u posjedu malih dioničara, a nekorektno je što MOL prije objave to nije formalno komunicirao s hrvatskom vladom, izjavio je danas ministar gospodarstva Đuro Popijača.

"Oko te ponude MOL-a Vlada još nije raspravljala", rekao je Popijač novinarima nakon sjednice Vlade.

Popijač javnu ponudu MOL-a ne smatra nemoralnom te objašnjava kako mađarska tvrtka, kao vlasnik 47 posto dionica Ine, ima potpuno zakonsko pravo objaviti tu ponudu.

"Međutim, držimo nekorektnim da to nije formalno iskomunicirao s hrvatskom vladom kao jedinim od partnera", kazao je Popijač dodajući da Vlada ne može komunicirati s priopćenjem koje je pročitao glasnogovornik MOL-a.

"Sada očekujemo nekakav poziv na formalne razgovore da vidimo što je zapravo njihova namjera i kako oni promišljaju naše daljnje odnose i suradnju", naglasio je ministar gospodarstva.

Na upit o mogućnosti da MOL kupnjom dionica od malih dioničara postane vlasnik više od 50 posto dionica Ine, Popijač je podsjetio na dionički ugovor vezano za upravljačka prava.

Razmotrit ćemo je li ponuda MOL-a u bilo kojem segmentu mijenja postojeće odnose i što MOL zapravo misli, rekao je.

Upitan kako teku pregovori oko plinskog biznisa, Popijač je odgovorio kako se razgovara oko svakog detalja.

Mi još pregovaramo oko plina, nismo još završili te pregovore. Željeli bismo postići najbolji mogući razvoj situacije, na zadovljstvo obiju strana, kazao je.

Popijač nije htio govoriti o cijeni plina za kućanstva, kazavši kratko - "o tom potom".

MOL trenutno ima 47,16 posto dionica Ine, a glasnogovornik MOL-a u Hrvatskoj Domokos Szollar jučer je na konferenciji za novinare objavio ponudu MOL-a za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna.

Ponuda MOL-a odnosi se na 800.910 dionica ili 8,009 posto dionica Ine koje imaju institucionalni i privatni investitori.

Hrvatska vlada u Ini ima 44,83 posto dionica.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika