04.12.2010. / 10:21

Autor: Totalsport

NHL liga: Novi poraz prvaka, nova pobjeda Red Wingsa

Detroitu je ostvarena pobjeda četvrta u nizu i deveta u posljednjih 11 utakmica, a put ka slavlju trasirao je Johan Franzen golom iz već prvog napada na susretu. Tomas Holmström, Dan Cleary i Valtteri Filppula upisali su se također u strijelce za Red Wingse

Hokejaši Chicago Blackhawksa nikako da uhvate pravi ritam u novoj NHL sezoni. Novi poraz, već osmi domaći ove sezone i 14. ukupno u 28 odigranih utakmica, doživjeli su na domaćem ledu od Vancouvera s 3-0...

Zanimljivo, Blackhawksi su na kraju prošle sezone imali osam poraza u regularnom dijelu u svom United Centeru, a sada su na omjeru od šest pobjeda i osam poraza.

Za Vancouver su zabili Tanner Glass, Christian Ehrhoff i Henrik Sedin, a vratar Roberto Luongo zaustavio je 32 udarca za svoj drugi ovosezonski, a 53. ukupno "shutout" u karijeri.

Vancouver je od Chicaga poražen u drugoj rundi doigravanja Zapadne konferencije u posljednje dvije godine, kao i s uvjerljivih 7-1 kod kuće 20. studenog, pa je stoga Canucksima ova pobjeda dvostruko slađa.

Gostujućom pobjedom nad Anaheimom 4-0 Detroit Red Wingsi učvrstili su svoje prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji, pa sada ispred prvih pratitelja Dallasa i Vancouvera imaju pet bodova viška (36-31).

Detroitu je ostvarena pobjeda četvrta u nizu i deveta u posljednjih 11 utakmica, a put ka slavlju trasirao je Johan Franzen golom iz već prvog napada na susretu. Tomas Holmström, Dan Cleary i Valtteri Filppula upisali su se također u strijelce za Red Wingse, dok je vratar Jimmy Howard s 41 obranom ostvario svoj peti "shutout".

New York Rangersi su u dva dana upisali dvije pobjede nad gradskim rivalima Islandersima. Prvo su ih u gostima savladali 6-5, a potom i na domaćem ledu 2-0. U tvrdoj utakmici Rangersi su do dva boda došli golom Marca Staala iz druge trećine i Briana Boylea u praznu mrežu tri sekunde prije kraja susreta.

NHL liga, petak:

NY Rangers - NY Islanders 2-0

Carolina - Colorado 2-1, produžetak

Buffalo - Columbus 5-0

Minnesota - Calgary 2-3, penali

Chicago - Vancouver 0-3

Anaheim - Detroit 0-4

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika