04.12.2010. / 14:28

Autor: Hina

Izrael osudio Brazil zbog priznavanja palestinske države

Po pismu koje je u petak objavilo brazilsko ministarstvo vanjskih poslova, priznanje palestinske države odgovor je na osobni zahtjev predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa upućen Luli 24. studenoga

Izraelski premijer Benjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin NetanyahuIzrael je u subotu osudio odluku brazilskog predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve da prizna palestinsku državu u granicama iz 1967. koju je on objavio u pismu u petak.

"Izrael žali i razočaran je odlukom predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve donijetom mjesec dana prije nego je dužnost predao izabranoj predsjednici Dilmi Rousseff", rekao je u priopćenju glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Po pismu koje je u petak objavilo brazilsko ministarstvo vanjskih poslova, priznanje palestinske države odgovor je na osobni zahtjev predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa upućen Luli 24. studenoga.

"S obzirom da je zahtjev njegove Ekselencije opravdan i sukladan načelima za koje se zauzima Brazil u svezi s palestinskim pitanjem, Brazil ovim pismom priznaje palestinsku državu u granicama iz 1967.", ističe se u pismu.

U odgovoru, izraelsko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je da je odluka brazilskog predsjednika "povreda privremenog dogovora Izraela i Palestinska samouprava, po kojem će se o budućnosti Zapadne obale i Pojasa Gaze odlučiti kroz pregovore".

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.12.10. 19:06

Bravo Lula. Kad bi sad samo i druge zemlje napravile isto. Suzio bi se tako prostor Amerima i Izraelu da rade sto hoce od jadnih Palestinaca. A to sto slozno rade su zlocini protiv covjecanstva.


registracija
9/11/09

superhik, 05.12.10. 02:45

Izrael ima populaciju kao jedna trecina Rio deJaneira, tako da veliku brazilsku naciju jednostavno zabole levo mudo sto jedan ratni zlocinac I njegova dzepna drzavica osudjuje. Usput budi receno da je ta ista drzavica prekrsitelj najveceg broja rezolucija UN-a.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.12.10. 08:11

sada ce Zidovi napasti Brazil,hehehehe pa ni je to Palestina, gamad zidovska.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika