04.12.2010. / 15:03

Autor: Hina

Lov na Assangea se nastavlja: Australci će pomoći SAD-u u privođenju osnivača WikiLeaksa

"Glavni američki tužitelj izjavio je kako postoji opravdana sumnja da je prekršen američki zakon, a australska savezna policija pokušava ustvrditi je li prekršen bilo koji australski zakon", kazao je novinarima McClelland

Julian AssangeJulian AssangeAustralske će vlasti pomoći američkima da se privede osnivač WikiLeaksa Julian Assange, izvijestio je u subotu australski glavni tužitelj Robert McClelland.

Assangea, australskog državljanina, švedske vlasti traže zbog optužnice za silovanje, a Washington mu prijeti krivičnim gonjenjem zbog objavljivanja više od 250.000 povjerljivih diplomatskih informacija na internetskim stranicama WikiLeaks.

"Glavni američki tužitelj izjavio je kako postoji opravdana sumnja da je prekršen američki zakon, a australska savezna policija pokušava ustvrditi je li prekršen bilo koji australski zakon", kazao je novinarima McClelland, dodavši kako će "Australci pomoći Amerikancima" u provedbi zakona.

Također je rekao kako je moguće da se Assangeu oduzme australska putovnica. Pretpostavlja se da se 39-godišnji Assange krije negdje u Europi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.12.10. 15:21

Dao Bog da i mi imamo svog Assangea.beskrajno hvala ovom gospodinu,stvari koje čekaju na objavu,još su bezbroj puta podlije,umobolnije i van granica svakog razuma.naš predsjednik bi trebao shvatiti da je istina nešto za čime se isplatiti i izgubiti glavu ukoliko je potrebno.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.12.10. 15:55

Josipovic je morao reci to sto je rekao. A ostavio je mogucnost da objavljivanje nekih informacija bude korisno. Znaci, dao je diplomatski odgovor.
Ovo sto rade Australci nema veze s diplomatskim odgovorom - to je povladivanje apsolutnom vladaru svijeta. Zao mi je Assangea, jer mislim da se ovo nece po njega dobro zavrsit. Mozda jedino kad bi se ljudi sirom svijeta udruzili i osudili njegovo proganjanje. Sanse da se to desi su gotovo nemoguce (volio bi da sam u krivu).


registracija
31/1/10

STTony, 04.12.10. 20:21

Pravi i istinski heroj, a ne zločinac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika