04.12.2010. / 15:41

Autor: Hina

U Španjolskoj proglašeno izvanredno stanje, kontrolori se postupno vraćaju na posao

Španjolski zračni promet bio je gotovo u potpunosti zatvoren jer je 90 posto kontrolora leta napustilo svoja radna mjesta. U rimskoj zračnoj luci Fiumicino u subotu je zbog štrajka španjolskih kontrolora letenja i otkazivanja letova ostalo gotovo 2.000 putnika

Španjolska vlada je u subotu proglasila izvanredno stanje nakon štrajka kontrolora leta koji je, drugi dan zaredom paralizirao gotovo cijelu zemlju, izvijestile su u subotu agencije, a prema zadnjim informacijama, organizacija za upravljanje španjolskim zračnim lukama (Aena) je objavila kako se dio španjolskih kontrolora letenja tijekom dana počeo vraćati na svoja radna mjesta.

Zračni promet je u cijeloj zemlji zatvoren u petak navečer, uz izuzetak Andaluzije na jugu zemlje. "Već smo istaknuli da ćemo, ukoliko se stanje u zračnim lukama ne normalizira, proglasiti izvanredno stanje u zemlji. Jasno je da se stanje još nije normaliziralo", izjavio je zamjenik premijera Alfredo Perez Rubalcaba nakon izvanrednog sastanka članova kabineta. Rubalcaba je također rekao da će, ukoliko se kontrolori ne vrate na posao, to značiti kršenje zakona, izvijestio je Reuters.

Aena je jutros objavila da su se u 28 od 58 sektora španjolskoga zračnog prometa, kontrolori počeli vraćati na svoja radna mjesta. Takav razvoj događaja uslijedio je nakon što je vlada proglasila izvanredno stanje, zaprijetila uhićenjima, krivičnim progonima i zatvorskim kaznama, prenosi dpa.

Prema zadnjim informacijama Aene, neke bi španjolske zračne luke mogle u potpunosti nastaviti s radom tijekom dana.

Španjolski zračni promet bio je gotovo u potpunosti zatvoren jer je 90 posto kontrolora leta napustilo svoja radna mjesta. U rimskoj zračnoj luci Fiumicino u subotu je zbog štrajka španjolskih kontrolora letenja i otkazivanja letova ostalo gotovo 2.000 putnika, prenio je France presse.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 04.12.10. 22:16

A da netko napiše zbog čega su štrajkali?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika