04.12.2010. / 16:18

Autor: Hina

Kosor poručila Sanaderu: 'Treba se upitati što sam učinio za Hrvatsku, a ne za svoj džep'

„Svatko se mora zapitati -što sam učinio za svoj narod i za Hrvatsku i što mogu učiniti još bolje i čvršće za svoju Hrvatsku, a ne - što sam učinio za svoj džep, jer to nije program stranke koju je u teškim vremenima osnivao dr. Franjo Tuđman“, rekla je predsjednica HDZ-a

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor danas je u Dugopolju izrazila uvjerenje da će stranka pobijediti i na sljedećim parlamentarnim izborima te je s tim u vezi najavila uvođenje reda unutar HDZ-a ističući "kako se nekima mora reći da ne pripadaju toj stranci, jer ne poštuju načela na kojima ju je utemeljivao Franjo Tuđman."

„Svatko se mora zapitati -što sam učinio za svoj narod i za Hrvatsku i što mogu učiniti još bolje i čvršće za svoju Hrvatsku, a ne - što sam učinio za svoj džep, jer to nije program stranke koju je u teškim vremenima osnivao dr. Franjo Tuđman“, rekla je predsjednica stranke na današnjoj izbornoj konvenciji Kluba utemeljitelja HDZ-a „Franjo Tuđman“ održane u Dugopolju u punoj sportskoj školskoj dvorani na kojoj je za predsjednika kluba izabran dosadašnji predsjednik Đuro Perica.

Perica joj je dao potporu i kao predsjednici stranke i kao premijerki, a od nje je s govornice zatražio da se očituje o stanju u HDZ-u. Kako je rekao, nekad se pita – je li to naša stranka?

„Mi smo desna stranka kršćanske opcije, a ne desni centar koji nema dimenziju. Mi se nemamo kome dodvoravati i želimo ući u EU onakvi kakvi smo bili kada smo se osnivali – demokršćanska desna orijentacija i zašto bi se toga stidjeli“, izjavio je Perica koji se usprotivio se koketiranju HDZ-a „s lijevima“.Također je istaknuo da se HDZ-u više ne smiju dogoditi, kako je rekao „kanaderi“.

„Molim predsjednicu za više komunikacije između Predsjedništva i članstva HDZ-a da bismo imali informacije a ne dezinformacije o događanjima u stranci“, izjavio je Perica. Naglasivši kako nije euroskeptik, poručio je da pri ulasku u EU moramo voditi računa o sebi, jer smo mali narod te „još jednom sve treba razmotriti“ i ne potpisivati nepovoljne ugovore.

Darovao joj je pozlaćenu značku nogometnog kluba Hajduk iz 1971. na kojoj, kako je naglasio „nema zvijezde“

Kosor je odgovarajući Perici zahvalila na podršci rekavši da joj to mnogo znači. Govoreći o uređenju „vlastite kuće“, to jest HDZ-a, što je zatražio Perica, Kosor je rekla da ti „procesi nisu jednostavni, katkad su bolni i teški“. „Nekima katkad moramo pokazati vrata i reći im - ne pripadate u ovu obitelj zato što ne poštujete temeljna načela na kojima je Franjo Tuđman osnivao HDZ“, rekla je Kosor ponovivši više puta kako je temeljno Tuđmanovo načelo – „sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što“.

„Uređujemo svoju kuću metenjem ispred vlastitog praga, ali tražimo i od drugih ta to urade posebice kad govorimo o borbi protiv korupcije i kriminala“, rekla je Kosor. Ponovila je kako će HDZ-ova vlada nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala bez obzira „tko kojoj stranci pripadao i kako se zove“.

Što se tiče ulaska u EU, što je spomenuo i Perica pozvavši na oprez, Kosor je kazala da će Hrvatska 2011. potpisati pristupni ugovor te da će se tako ostvariti „naš povijesni cilj o kojem je govorio i Franjo Tuđman ističući da je Hrvatskoj mjesto za stolom sa europskim narodima“.

„Samo prve dvije godine članstva u EU nudi nam se 3,5 milijardi eura, a to je značajan novac koji treba iskoristiti“, dodala je.

Ona je također rekla da je kao premijerka donijela više teških odluka nego svi hrvatski premijeri skupa. Po završetku skupa premijerka Kosor je na novinarski upit je li zadovoljna današnjim prijemom u Dugopolju, odgovorila potvrdno.

Uz predsjednicu HDZ-a u Dugopolju su bili i njezin zamjenik Darko Milinović, potpredsjednici Božidar Kalmeta i Vladimir Šeks te ministar gospodarstva Đuro Popijač.

U Dugopolju je Kosor posjetila i poduzetničke zone. Rekla je da je u više od 350 poduzetničkih zona diljem Hrvatske Vlada investirala oko 600 milijuna kuna.

Premijerka je potom otputovala u Metković gdje će obići poplavljena područja.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 04.12.10. 17:02

HDZ-ovci i Premijerko Kosor.Tuđman je učinio ono što danas Hrvatska ima.Nepravedna i pljačkaška privatizacija koja je puka otimačina onih najbližih jaslama.Tj.državnom vrhu i vlasti.Dakle ne govorite ono što ne stoji nikako.Tj bilo i još uvijek je uništenje hrvatskog bića u samoj osnovi.Zavada i vladavina na tim zasadima.Danas kada uvodite Zakon o konsfikaciji imovine stečene kaznenim djelima,je zakašnjeli potez punih 20 godina.da niste željeli opljačkati narod,zakon bi bio donesen i primjenjih na samom početku stvaranja samostalne Hrvatske.Današnje donošenje i dizancemjerje i pokvarenost.No to se može pripisati i SDP-u koji je također imao šansu operacionizirati isti zakon.Ali nisu.tako ste zajedno odgovorni za pljačku.Vi HDZU-ovci nemjerljivo više,naravno.Sada pod uticajem prijetnji Evrope te nakon svega popljačkanoga što je vrijedilo,donosite taj zakon.Sada ćete oduzimati ukradeno!Ma hajte!?Učinite zakon da djeluje retroaktivno i proglasite lopovluk od 90.-ih ratnim zločinom te oduzimajte pljačkom oteto.!Tada ću vam povjerovati da ste ozbiljni u svom poštenju.Bez toga sa svojim populističkim pjevanjem možete vrit obrisati.


registracija
27/7/09

columbo, 04.12.10. 17:45

Cini mi se da na manjem prostoru nisam vidio vise gluposti od ovih koje je iznjedrila nasa tzv, premijerka! Uostalom, kako je nije sram uopce spominjati predstojece izbore!? Neka se samo okrene oko sebe i pogleda sastav delegacije koja ju je pratila u Dugopolju.
A koliko je tek sarkazma i umobolnosti u onome "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za sto"...Naravno u kontekstu svega onoga sto nam se dogadja glede domoljublja na HDZ-ov nacin.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.12.10. 18:36

Tudman je viziju svoje Hrvatske temeljio i na nacelima koja su totalno u suprotnosti sa EU. To ukljucuje sirenje mrznje prema pripadnicima srpske manjine i nama susjednog naroda, etnickom ciscenju, odobravajuci zlocine dijeljenjem odlicja onima koji su ih pocinil i neprocesuiranjem zlocina ili pomilovanjem zlocinaca, a o privatizaciji da ni ne nabrajam. To nije vizija Hrvatske koju ja dijelim, i ne bi trebala biti vizija nijednog postenog covjeka. S tim avetima proslosti treba rascistit, jer u protivnom bicemo njihovi taoci - imacemo Hrvatsku stvorenu na zlocinima i kriminalu koje su pocinili pojedinci. To nije bilo u moje ime, a duboko sam uvjeren ni u ime velike vecine hrvatskih gradana.


registracija
23/10/09

spinner, 04.12.10. 18:54

E samo nam još i to treba! Povampirenje utemeljitelja HDZ-a! Zaokret udesno?!
Hrvatsko moja, tek sad si najebala, ovo je sve do sad bila dječja igra...


registracija
27/12/06

Skipp, 04.12.10. 19:05

"Najteže" odluke koje je donijela bile su najprije harač a sada ona o neusklađivanju mirovina godinu dana, što prevedeno znači umanjenje mirovina za inflaciju i za porast plaća, Ona, koja tamo glumata humanost i uvijek kad treba smanjiti proračun pita "kome ćemo uzeti, umirovljenicima, socijalno ugroženima majkama i invalidima". A bilo bi dovoljno da je braniteljsku populaciju svela na prave branitelje....to bi bila odluka, svo ovo ostalo je udaranje po onima koji se ne mogu braniti.


registracija
30/6/10

petrus7, 04.12.10. 19:30

KRAVETINA!


registracija
12/7/10

Cassini, 04.12.10. 20:05

HDZ nikada nije skrenuo sa puta Franje Tudjmana. Dapace, sprovodi ga zadnjih 20 godina u djelo.


registracija
25/12/09

trta333, 04.12.10. 22:40

Čim se ova poziva na Tudjmana,tu nešto opasno smrdi.Izgleda da je svjesna da joj rade o glavi,pa im stavlja do znanja da ona nije kao Sanader.Jok,ja sam sa njim pio kafu i dogovarao se.Pa ti si najorginalniji Sanaderov izdanak.Ništa ti od Sanadera nisi promjenila,nego si još više iskomplikovala,tako da se ni ti ,ni ti tvoji "ministri" ne možete više snaći.Nema više nikakvog slogana,koji možete izreći hrvatskom narodu i koji vam može pomoći na izborima.Nema više šanse da dobijete izbore u narednih 10 godina.Čak je veoma upitan i referendum za EU,pa se možete vrlo lako i tu otklizuti.Sav kredit ste kod naroda potrošili i na izborima padate kao kruška.


registracija
30/9/09

davor12345, 04.12.10. 22:46

HDZ će pobjedit na slijedećim izboriman! Pa judi, jeste l' vi normalni!? Da se HDZ ide u oporbu lipo odmarat i šprdat s onima na vlasti! Neka sami počiste smeće ispred svoji vrata! Živila Jadranka Kosor! Živilaaaaaa!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.12.10. 08:07

kud Ivo tuda i ja,ili si vec Jaco zaboravila slogan


registracija
5/3/10

starimudrac, 05.12.10. 09:16

jedno od boljih djela bilo bi vratiti stan koji je otet zagrebačkoj obitelji samo zato što su srbi.


registracija
10/1/07

satruncica, 06.12.10. 12:12

da nije tragično bilo bi smiješno. Ona i Hebrang, ne zna se ko je gori lažov i licemjer...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika