04.12.2010. / 18:25

Autor: Hina

U Španjolskoj nakon štrajka poletjeli i sletjeli prvi zrakoplovi

Nedugo nakon prvih letova zračni promet je nastavljen, jer su se kontrolori letenja vratili na svoja radna mjesta, pošto je španjolska vlada odlučila uvesti izvanredno stanje u zemlji, zaprijetivši im uhićenjima, kaznenim progonima i kaznama zatvora

Prvi su zrakoplovi, nakon gotovo 24-satnog iznenadnog štrajka španjolskih kontrolora letenja, poletjeli i sletjeli u subotu u Španjolskoj, izvijestila je organizacija za upravljanje španjolskim zračnim lukama Aena.

Prvi zrakoplov na letu zrakoplovne tvrtke Swiss poletio je iz zrakoplovne luke El Prat blizu Barcelone, druge po veličini u zemlji prema Zuerichu u 15:51 po mjesnom vremenu, s više od devet sati zakašnjenja, izvijestila je Aena.

"Na šest naših aerodroma dosad je sletjelo i poletjelo 16 zrakoplova", rekao je glasnogovornik Aene, dodavši kako je riječ o aerodromima u Madridu, Malagi, Melilli, Kanarima, Pamploni i u Granadi.

Nedugo nakon prvih letova zračni promet je nastavljen, jer su se kontrolori letenja vratili na svoja radna mjesta, pošto je španjolska vlada odlučila uvesti izvanredno stanje u zemlji, zaprijetivši im uhićenjima, kaznenim progonima i kaznama zatvora.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika