05.12.2010. / 10:05

Autor: Hina

Vodostaji uglavnom u opadanju: Kritično jedino u Lici, Kosinje odsječeno već četvrti dan

Poplavom pogođenu dolinu Neretve obišla je jučer i premijerka Jadranka Kosor. Vlada je već poslala Gradu Metkoviću milijun kuna interventne pomoći, a premijerka je najavila i velike infrastukturne radove u idućoj godini

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLFoto: Ivo Čagalj/PIXSELLNa poplavljenom području Kosinjske doline i jutros je stanje kritično.

Po izvješću Hrvatskih voda-Vodno gospodarskog odjela Lika od 8 sati vodostaj na vodomjeru Selište/Donji Kosinj u neprekidnom je porastu. Poplavljen je i kameni Kosinjski most, kao i lokalne prometnice pa je to područje prometno odsječeno već četvrti dan.

Hrvatske vode i Stožer za obranu od poplava neprekidno dežuraju i čamcima dovoze stanovništvu potrepštine i vodu. Do maksimalnog vodostaja zabilježenoga 12. siječnja 2010., kad je pod vodom bilo na desetke kuća Donjeg i Gornjeg Kosinja nedostaje 346 centimetara.

Za vodno područje Primorsko-istarskih slivova jutros je prekinuto izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama sliva Lika, jer je zabilježeno povlačenje vode na cesti Gospić - Lički Novi.

Stanje u Metkoviću polako se normalizira, vodostaj Neretve u stalnom je opadanju. Od sinoć je niži za više od 30 centimetara i sada je ispod 3 metra i 20 centimetara.

Voda se povlači i s poplavljene desne obale rijeke, ali sporo, pa će u stotinama kućanstava još danima raditi pumpe. Od ranog jutra građanima se dijele prehrambene potrepštine i gorivo za pumpe, odgovara se na svaki poziv.

Poplavom pogođenu dolinu Neretve obišla je jučer i premijerka Jadranka Kosor. Vlada je već poslala Gradu Metkoviću milijun kuna interventne pomoći, a premijerka je najavila i velike infrastukturne radove u idućoj godini.

Za rijeku Unu kod Hrvatske Kostajnice još su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. Vodostaj je u opadanju. U posljednjih 12 sati razina vode snizila se za 10-ak centimetara. Voda se povlači i s gradskih prometnica i nema više opasnosti za kuće.

Zbog vode na kolniku i dalje je zatvorena državna cesta Hrvatska Kostajnica - Dvor. Vodostaj Save kod Jasenovca od sinoć stagnira, no i dalje vrijede izvanredne mjere obrane od poplava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika