05.12.2010. / 15:02

Autor: Hina

Pupovac posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj ocijenio veoma važnim

Govoreći o suradnji SDSS-a s HDZ-om, on navodi kako ta suradnja, bez obzira na političke razlike koje postoje, predstavlja veliki dobitak i veliki napredak u političkim odnosima i političkoj kulturi u Hrvatskoj i uopće, u odnosima između Hrvata i Srba

Milorad PupovacMilorad PupovacPredsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac ocijenio je, u razgovoru za beogradski dnevnik “Politiku“ od nedjelje, nedavni posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj veoma važnim za odnose između dviju zemalja, kao i za odnose u regiji.

“To je zaista značajan posjet. Prvi put su sve stvari ili gotovo sve u hrvatsko-srpskim odnosima bile na stolu. Sva pitanja koja se smatraju otvorenim – povratak izbjeglih, granice, borba protiv organiziranog kriminala, suradnja u gospodarstvu i niz drugih pitanja – sve je bilo na stolu. I nitko nije odbio da nešto ne bude na stolu”, kaže Pupovac.

To su, dodaje, nove stranice hrvatsko-srpskih odnosa i hrvatsko-srpske povijesti u kojima s posjetima postaje sve više simpatija, a sve manje animoziteta.

“I da je samo to bilo bi mnogo, a kamoli kada se otvoreno razgovara o svim stvarima. Kada vi dođete u Krnjak i najotvorenije kažete šta sve valja, a šta sve ne valja. I Hrvati i Srbi. Kada se dođe u Krupu, pa se čuje šta sve Srbima smeta ili šta sve ne smatraju dobrim, do toga da oni smatraju da nije prirodno da ih zovu agresorima kad oni nisu u toj poziciji. Prema tome, posjet je od ogromne važnosti za odnose između Hrvatske i Srbije i odnose u regiji”, ističe Pupovac.

Govoreći o suradnji SDSS-a s HDZ-om, on navodi kako ta suradnja, bez obzira na političke razlike koje postoje, predstavlja veliki dobitak i veliki napredak u političkim odnosima i političkoj kulturi u Hrvatskoj i uopće, u odnosima između Hrvata i Srba.

Također izražava uvjerenost da su se i HDZ i SDSS u toj suradnji, koliko god, po njegovim riječima, ona bila naporna, mijenjali i postajali drugačiji, a u nekim slučajevima i bolji.

“Istovremeno, SDSS i Srbi u Hrvatskoj dobijali su nove prilike i nove mogućnosti. A one znače i suradnju s drugim strankama. Još do prije nekog vremena drugi su se bojali surađivati sa Srbima. Nakon ovog iskustva i nakon politike koju smo afirmirali, sasvim sigurno da više ne samo da neće biti problem većini da sarađuje sa Srbima, nego će mnogi htjeti surađivati sa Srbima”, zaključuje Pupovac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika