06.12.2010. / 08:39

Autor: Nacional.hr

'Vrijeme je da se HDZ vrati na desnicu': Hebrang optužio Sanadera da je 'ljevičar'

"U posljednjih nekoliko godina stranka je skrenula iz desnog centra prema sredini. Krivac su unutarstranačka zbivanja, ali i bivši premijer Ivo Sanader koji je volio očijukati s ljevicom", rekao je Hebrang

Tko je lijevo, a tko desno - Andrija Hebrang i Ivo Sanader (Foto: Željko Lukunić/24sata)Tko je lijevo, a tko desno - Andrija Hebrang i Ivo Sanader (Foto: Željko Lukunić/24sata)Taman kad smo mislili da samo čuli sve u obračunu između članova HDZ-a i bivšeg im velikog vođe, a sada zakletog neprijatelja Ive Sanadera, Andrija Hebrang se potrudio za još jednu u nizu 'antologijskih' izjava.

Kao što je poznato u subotu je Jadranka Kosor bila u Dugopolju gdje se sastala s članovima stranke koji čine Klub utemeljitelja HDZ-a. Oni su od premijerke zatražili da se vrati na put koji je za stranku ucrtao Franjo Tuđman te bi HDZ ponovno trebao postati desna stranka kršćanske opcije.

Jadranka Kosor oko ovog se prijedloga nije željela očitovati, a i u samoj stranci mišljenja su podijeljena. No, najzanimljivije je ono Andrije Hebranga koji je svojeg dojučerašnjeg šefa optužio da je - 'ljevičar'.

"U posljednjih nekoliko godina stranka je skrenula iz desnog centra prema sredini. Krivac su unutarstranačka zbivanja, ali i bivši premijer Ivo Sanader koji je volio očijukati s ljevicom", rekao je Hebrang za Večernji list te za potvrdu ove teze donosi primjer prošlih predsjedničkih izbora na kojima je, kaže, Sanader "podmetnuo" tri kandidata na desnicu i tako omogućio ljevici pobjedu.

"Sanader je volio skretati ulijevo što nije bilo dobro za HDZ i što nam je u konačnici uzelo i dobar dio birača", kaže 'čovjek koji nikada ne laže, ali ponekad ne govori istinu'.

S Hebrangom se, međutim, ne slaže bivši glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Ivan Jarnjak, za njega je HDZ na dobrom putu i vodi dobru politiku.

"Stranka ima svoje birače i svoj put. O tome može biti različitih mišljenja, a moje je da je politika HDZ-a dobra politika", kratak je bio Jarnjak u izjavi za Večernji list.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/11/10

imalkogod, 06.12.10. 08:50

adz je kriminogena banda koja treba zavrsiti u remetincu.


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 08:51

Vrh ADZeanjara je izravni krivac za sve pljačke,mafijasko vladanje,kriminal.....oni su izravni krivci za ovo stanje u drzavi,jer vladaju 16 godina,oni su ovu naciju gurnuli u duznicko ropstvo....oni su mafija:


registracija
1/12/10

tavan, 06.12.10. 09:06

Predlažem ANDRIJU za premijera,Kaljmeti,Šukeri,Vukelić,Dropulić ...neka ostanu na svojim mjetima da dokrajče ono što još nisu,Dujmovića na mjesto Bože Biškupića....i evo ti još veće propasti.
Crnokošuljaš,pokazali ste i dokazali za ovih 17 godina sta je vama primarni cilj.A on je : pljačkanje,zaduzivanje,rasprodaja,uhljebljenje svojih istomisljenika...potpora kriminalcima...koliko ste tvornica sagradili a koliko rasturili?Koliko radnika zaposlili a koliko na cestu izbacili?! Vi ste okorijeli lopovi.


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 09:07

Proročanskoj rečenici Račana da je ADZe stranka opasnih namjera i nisam davao takvu pažnju....poslije ovih 16 godina rasturanja HRVATSKE...sad vidim ta je ta rečenica i preblaga.
Vrh ADZea svakako treba osuditi kao VELEIZDAJNIKE ovog naroda i države.Toliko su ZLA učinili da se to nemre opisati riječima.


registracija
27/7/09

columbo, 06.12.10. 09:47

Povraca mi se od ove gnjide Hebranga...
@tetkamara,
bas i ja cesto promislim na onu, sada vec cuvenu Racanovu izjavu, a onda ga bijasmo razapinjali. O tempora...Ako ni zbog cega drugog, ono zbog takvog vizionarstva valjalo bi ga potshumno odlikovati.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 06.12.10. 10:13

Prvo svi iz ADZ-a u Remetinec, a onda ako hoće i na desnicu ! Svejedno kojom rukom mastrbirate, Hrvatska je jebena i pokradena ! A ti Hebrang poljubi Pupovca u guzicu !


registracija
30/6/10

petrus7, 06.12.10. 10:42

Nije važno kojom ruko drkaju nego je tu u pitanju kojom rukom će krasti.


registracija
10/1/07

satruncica, 06.12.10. 12:13

slažem se sa prethodnicama, a goreg kretena i pokvarenjaka od Hebranga teško da ima čak i u KRADEZEU


registracija
6/10/09

pfefer, 06.12.10. 14:34

hdz je stranka koja izvlači zemlju iz govana u koju su je uvalili kreteni kao vi na komentarima da se primite rada bilo bi drugačije i bolje


registracija
29/11/09

Ivis, 07.12.10. 11:41

Sanader nije ljevicar, vec je bio sef mafijasima i lazcima poput Jace, Andrije i kompanije!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika