06.12.2010. / 11:51

Autor: Hina

Film 'The King's Speech' osvojio pet nagrada u Velikoj Britaniji

Film kojemu se predviđa uspjeh i na dodjeli Oscara, proglašen je najboljim britanskim nezavisnim filmom. Firth je proglašen najboljim glumcem, dok su nagrade za sporedne glumce odnijeli Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush

Colin FirthColin Firth"The King's Speech", s Colinom Firthom u ulozi Georgea VI. kojemu terapeut pomaže da prevlada mucanje, osvojio je pet nagrada na dodjeli priznanja Britanskog nezavisnog filma u nedjelju.

Film kojemu se predviđa uspjeh i na dodjeli Oscara, proglašen je najboljim britanskim nezavisnim filmom. Firth je proglašen najboljim glumcem, dok su nagrade za sporedne glumce odnijeli Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush, a David Seidler je proglašen najboljim scenaristom.

Carey Mulligan proglašena je najboljom glumicom za ulogu u adaptaciji književnog bestselera "Nikad me ne ostavljaj" Kazua Ishigure.

Gareth Edwards najbolji je redatelj za svoj debitantski uradak "Monsters", znanstveno-fantastični film napravljen s minimalnim sredstvima.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika