06.12.2010. / 12:27

Autor: Sanija Hasanić

Humanitarka Newsa i Nacional.hr-a: Borba za život dostojan čovjeka

Četveročlana obitelj Keleković - Celjak živi u unajmljenom stanu veličine 30 četvornih metara, a preživljava s jedva 3,5 tisuće kuna mjesečno. Najstariji sin glave obitelji, Anđelke Keleković - Celjak ujedno ima dijagnozu cerebralne paralize i tetrapareze

Anđelka Keleković - Celjak molila je pomoć za svog blesnog 28- godišnjeg sina Markicu i dvije kćeri školarke, s kojima jedva preživljava, u trošnom stanu u ZapruđuAnđelka Keleković - Celjak molila je pomoć za svog blesnog 28- godišnjeg sina Markicu i dvije kćeri školarke, s kojima jedva preživljava, u trošnom stanu u ZapruđuU zagrebačkom kvartu Zapruđe živi Anđelka Keleković - Celjak sa svoje troje djece u svega 30 četvornih metara trošnog stana. Osim toga, Anđelkin 28 - godišnji sin iz prvog braka, Markica Andričić, vezan je za invalidska kolica jer boluje od cerebralne paralize, ima dijagnosticiranu tetraparezu kao i druge dijagnoze. Mladić potpuno ovisi o pomoći svoje majke, nesamostalan je, a njih četvero živi jako skromno.

"Zaposlena sam u jednoj domaćoj tvrtki gdje radim četiri sada dnevno, no godinu i pol sam na bolovanju. Primam od tvrtke oko 1000 kuna mjesečno, Markica ima invalidinu od 1250 kuna, a tu su i dječji doplaci u iznosu od 1 200 kuna. To su iznosi od kojih mi uistinu ne možemo pristojno živjeti. Ja unajmljujem stan od firme, a na najam i režije mjesečno trošimo najmanje 1000 kuna. Našla sam se pred zidom i zato sam se obratila za pomoć. Prije svega da pomognem svom sinu koji nije kriv za stanje u kojem se nalazi, a naravno i svojim dvjema kćerima, školarkama", rekla je Anđelka Keleković - Celjak.

Objasnila je kako prije svega želi smoći novac kako bi svom sinu priuštila fizikalne terapije koje po satu koštaju 180 kuna, a i poseban ležaj: " Samo jedna terapija košta mnogo, a Markica bi na njih trebao ići dva puta tjedno. Poseban ležaj koji bih mu željela kupiti košta osam tisuća kuna, a ja ih uistinu nemam od kuda nabaviti. Mi smo sirotinja. Da nema Markičinog kuma, koji nam pomogne tu i tamo, ne znam kako bismo preživjeli, jer mi to upravo činimo - preživljavamo."

Vidno tužna i nemoćna ova samohrana majka, koja s bivšim suprugom ne živi dvije godine, niti od njega prima ikakvu pomoć za uzdržavanje djece, objasnila je kako joj je najveća želja pred blagdane izvući se iz ogromnog duga koji je napravila te barem malo obnoviti trošan stan u kojem skučeno žive.

"Banka mi je oduzela sve kartice, ali su mi izišli u susret i omogućili mi da dug od 35 tisuća kuna otplaćujem u ratama, tako da mi oko 1200 kuna mjesečno ode na otplatu tog duga. Zadužila sam se zbog svoje djece. Imam osjećaj da tonemo sve dublje i dublje i da kraja nema. Htjela bih pomoći svom sinu, svojim djevojčicama, odlikašicama, za njih bih voljela napraviti i mnogo više no što ikako mogu. Osim toga, u stanu stolarija nije bojana godinama, stan je čitav u raspadu, voljela bih to makar malo urediti da pristojnije živimo. Da nam bude ljepše sada pred ove blagdane koji dolaze, a i sve vrijeme koje tek dolazi. Nadam se da ima dobrih ljudi koji će mi pomoći da ja pomognem svojoj djeci i da živimo barem malo dostojanstvenije", ispričala je Anđelka Keleković - Celjak.

Ako želite pomoći Anđelki Keleković-Celjak, novčanu pomoć možete uplatiti na njen tekući račun, otvoren u Raiffeisen banci. Broj tekućeg računa : 3234346918

Žiro račun Raiffeisen banke: 2484008-1000000013

IBAN: HR1624840083111910702

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika