06.12.2010. / 15:37

Autor: Hina

Apel predsjednika Medveščaka protiv nasilja: 'Lovrenčiću je od sinoć upitna karijera'

Medveščak je uz nogometaše Barcelone i Manchester Uniteda jedini europski klub koji je službeni promotor UNICEF-a, točnije ambasador u borbi protiv nasilja

Damir Gojanović i Ted Sator. Photo: Antonio Bronic/PIXSELLDamir Gojanović i Ted Sator. Photo: Antonio Bronic/PIXSELLNakon što je hokejaš zagrebačkog Medveščaka 19-godišnji Zvonimir Lovrenčić u noći sa subote na nedjelju brutalno pretučen u središtu Zagreba, u Kačićevoj ulici, te je sa teškim ozljedama glave prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je operiran, oglasilo se i Medveščak.

Vodstvo i igrači kluba osuđuju svaki oblik nasilja te će i dalje biti ustrajni u svojoj borbi protiv nasilja na ulicama i na sportskim terenima. Medveščak je uz nogometaše Barcelone i Manchester Uniteda jedini europski klub koji je službeni promotor UNICEF-a, točnije ambasador u borbi protiv nasilja.

Predsjednik kluba Damir Gojanović uputio je javnosti i apel u kojem još jednom poziva kako je vrijeme da ne samo riječima, već i svojim djelima pokažemo da se zauzimamo za nenasilje. Gojanović je u ime zagrebačkih Medvjeda apelirao na sve građane ove zemlje, na sve ljubitelje sporta, navijače, prijatelje, roditelje da zajedno dignemo glas protiv nasilja u našim životima i da sadašnjim, ali i budućim naraštajima, osiguramo mirne ulice i sigurna djetinjstva.

"Tužan je i nimalo lagan trenutak u kojem vam se u ime svih igrača i djelatnika Medveščaka obraćam ovim apelom. Unatoč našim stalnim, iskrenim i glasnim pozivima da zaustavimo nasilje, nemili događaj u kojem je pretučen mladi Zvonimir Lovrenčić, govori kako svi zajedno moramo poduzeti puno više kako bi zaustavili nasilništvo u našem društvu.

Zvonimir Lovrenčić, iako sportaš, običan je dečko iz grada, koji je uvijek spreman pomoći prijateljima i slučajnim prolaznicima, mlada osoba koja prije svega cijeni i njeguje timski duh i prijateljstvo. Nažalost, nesretnim događajem mladi hokejaš Zvonimir Lovrenčić noćas je nastradao na ulici svoga grada, završio u bolnici, a slijedom teških ozljeda postala je upitna i njegova sportska karijera.

Upućujem apel svim građanima Zagreba i Hrvatske, prvenstveno kao roditelj čije će dijete jednoga dana samostalno hodati tim istim ulicama, kako je vrijeme da ne samo riječima, već i svojim djelima pokažemo da se zauzimamo za nenasilje - u svojim obiteljima, odgajajući djecu vlastitim primjerom i prateći ih dok se razvijaju u odgovorne odrasle osobe, u školama - reagirajući na svako nasilje, podučavajući djecu vrijednostima nenasilja i poštovanja, u sportskim arenama - promičući 'fair play' i odgovorno navijanje među navijačima svih dobi, u cjelokupnom društvu - reagirajući i kažnjavajući sve one koje čine nasilje, jer NASILJE NEMA OPRAVDANJA.

Nasilje u sportu primjereno se kažnjava i vrijeme je da takva pravila zavladaju i u svakodnevnom životu. Pozivam sve Vas da naše gradove, ulice i domove učinimo mjestima za siguran život i djece i odraslih", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Lovrenčić se trenutačno oporavlja se nakon operacije čeljusti, a policija je uhvatila mladića za kojeg se sumnja da je udario i teško ozlijedio hokejaša.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika