06.12.2010. / 16:39

Autor: Hina , Nacional.hr

J.Kosor: Još razgovaramo o smjenama u Vladi. Novi kadrovi će biti 'ruka vodilja' investitorima

U povodu nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju "kamioni" predsjednica Vlade Jadranka Kosor je danas, odgovarajući na upit kakav će biti njegov status u HDZ-u, rekla kako ne može komentirati nepravomoćne sudske presude i da treba pričekati da ona postane pravomoćna te da će u skladu s time stranka donijeti odluku.

Jadranka KosorJadranka KosorU povodu nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju "kamioni" predsjednica Vlade Jadranka Kosor je danas, odgovarajući na upit kakav će biti njegov status u HDZ-u, rekla kako ne može komentirati nepravomoćne sudske presude i da treba pričekati da ona postane pravomoćna te da će u skladu s time stranka donijeti odluku.

U vezi s tvrdnjom predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je MOL-ova ponuda za Inine dionice suparnička a ne partnerska te da Vlada spava i ne reagira, premijerka Kosor je odgovorila da je vrlo zanimljivo slušati kako predsjednik SDP-a nekoga optužuje za spavanje jer je činjenica da je on prespavao punih sedam godina od 2003. kad je SDP-ova vlada predala upravljačka i vlasnička prava po sistemu 25 plus jedna dionica.

"Milanović je duboko spavao ako nema te informacije, da su tim činom predana upravljačka i vlasnička prava", kazala je Kosor novinarima nakon današnjeg otvaranja školske sportske dvorane u Pleternici.

"Nije prošlo sedam godina od najnovije MOL-ove ponude, nego jedan radni dan, i to u petak, a danas je drugi radni dan", rekla je Kosor i izrazila čuđenje da predsjednik SDP-a Milanović nije čuo što je rekla.

'Ivan Šuker u roku od 15 dana napušta Vladu'

"I nije točno da predsjednica vlade šuti jer je u petak rekla da će se ovaj tjedan vlada, kad razmotri sve mogućnosti, očitovati o svojim koracima. Svakako da će se to dogoditi ovaj tjedan", istaknula je Kosor.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li se osnovati ministarstvo koje će se baviti investicijama u Hrvatskoj, rekla je da neće.

"Bit će osvježenja u vladi s ciljem da se pojačaju aktivnosti kako bismo i realizirali neke od 30 velikih investicijskih projekata, koje smo predstavili i koji mogu utjecati na gospodarski rast u 2011. Ta osvježenja će se kretati na tom tragu a ja osobno i članovi vlade želimo da budu na tragu nove snage koja može raditi samo na tome", rekla je premijerka Kosor.

Na ponovljeni novinarski upit o kadrovskim promjenama u vladi, Kosor je najavila da će one uslijediti čim prije ali da je svakako potrebno neko vrijeme za razgovore i konzultacije.

Rekla je kako je njezina ideja da je nužno da veliki investitori imaju nekoga tko će ih "voditi za ruku" kroz cijeli postupak kako bi išao brže i snažnije.

"Mislim da je naše zakonodavstvo dobro i prilagođeno tom cilju, no da treba pojačati efikasnost i promjene će biti na tom tragu", rekla je Kosor.

Dodala je da je često problem na nižim, lokalnim razinama i da vlada često nema mogućnost na to utjecati.

"Tu moramo nešto učiniti, da investitori mogu ostvarivati kontakte", rekla je. "Bitno je da na projektima svi surađuju, bez obzira na stranačku pripadnost, a što se tiče vlade, pružamo im ruku za suradnju i pozivamo čelnike lokalne samouprave da radimo zajedno", rekla je premijerka.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 06.12.10. 17:09

KRAVETINA


registracija
31/7/09

PalacGoree, 06.12.10. 18:26

"I nije točno da predsjednica vlade šuti jer je u petak rekla da će se ovaj tjedan vlada, kad razmotri sve mogućnosti, očitovati o svojim koracima. Svakako da će se to dogoditi ovaj tjedan",

Dobro je pa u ovim kriznim vremenima imamo Vladu koja radi punih pet dana u tjednu!
Znači tjekom vikenda možete raditi što hoćete jer se tada ne radi!!


registracija
31/5/09

tvrtko3, 06.12.10. 21:22

Jebiga ljudi , zar vam nije jasno da je Račan kriv za sve, Ona ništa ne zna ,niti je ikad išta znala, a kakva nam je budućnost zaključite sami.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika