06.12.2010. / 16:51

Autor: Martina Čizmić

Berlusconi popušta: Talijanski premijer 'razmišlja' o odlasku u političku mirovinu

Talijanski mediji javljaju kako je Berlusconi ipak ostavio prostora za manevriranje kada je rekao da će otići s mjesta premijera tek kad ostvari vladin program

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi uspio je šokirati zastupnike u parlamentu kada je u svom obraćanju okupljenima spomenuo mogućnost završetka svoje političke karijere.

Zanimljivo je da je ta izjava dana samo osam dana prije no što bi zastupnici trebali glasati o povjerenju njegovoj Vladi. U koliko ne dobije potporu većine, Berlusconi će morati odstupiti s čela talijanske vlade, što mu zasigurno neće lako pasti.

Talijanski mediji javljaju kako je Berlusconi ipak ostavio prostora za manevriranje kada je rekao da će otići s mjesta premijera tek kad ostvari vladin program. No, tada je u svom dobro poznatom stilu nastavio kako će kormilo prepustiti "novoj generaciji ozbiljnih i pripremljenih političara".

Berlusconiju je ovo treći mandat na čelu talijanske vlade. Prvi je puta kao premijer izabran 1994. godine, da bi manje od godina dana nakon toga morao napustiti tu poziciju. Vratio se u lipnju 2001. godine i izdažo puni mandat do svibnja 2006. Aktualni mandat dobio je u svibnju 2008. godine, kada je premijersko mjesto napustio Romano Prodi.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika