06.12.2010. / 19:09

Autor: Hina

VW se sprema zaposliti 50 tisuća radnika

„Trenutno u našim podružnicama širom svijeta radi oko 400 tisuća radnika. Ako se nastavi aktualni trend rasta na mnogim tržištima, ta bi brojka u srednjoročnoj perspektivi mogla porasti na 450 tisuća", kazao je za njemački financijski dnevnik Handelsblatt ravnatelj VW-ova kadrovskog odjela Horst Neumann

Volkswagen je optimističanVolkswagen je optimističanNajveći europski proizvođač automobila, njemački Volkswagen objavio je u ponedjeljak da će u srednjoročnoj perspektivi u podružnicama širom svijeta zaposliti oko 50 tisuća novih radnika, uključujući i pet do šest tisuća u Njemačkoj do 2015.

„Trenutno u našim podružnicama širom svijeta radi oko 400 tisuća radnika. Ako se nastavi aktualni trend rasta na mnogim tržištima, ta bi brojka u srednjoročnoj perspektivi mogla porasti na 450 tisuća", kazao je za njemački financijski dnevnik Handelsblatt ravnatelj VW-ova kadrovskog odjela Horst Neumann.

„Povrh toga, u idućih pet godina moramo zamijeniti 60 tisuća radnika", dodao je Neumann.

U Njemačkoj tvrtka će do 2015. otvoriti pet do šest tisuća radnih mjesta i očekuje da će se manje oslanjati na radnike zaposlene na određeno vrijeme, pojasnio je.

VW trenutno pregovara s njemačkim sindikatom metalaca IG Metall koji namjerava zatražiti veće plaće, nakon što je u 2009., u razdoblju pada tržišta automobila, pristao na određene ustupke kako bi osigurao zaštitu radnih mjesta.

Njemački proizvođači sada rade punom parom kako bi podmirili obnovljenu pojačanu potražnju širom svijeta, posebno u Kini. Ponovno su uveli puni radni tjedan i skratili ovogodišnje božićne blagdane.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika