06.12.2010. / 19:24

Autor: Hina

Google otvorio elektroničku knjižaru u SAD-u

Američka internetska tvrtka Google otvorila je u ponedjeljak u Sjedinjenim Državama svoju elektroničku knjižaru s više od tri milijuna digitaliziranih naslova, među kojima su neki besplatni.

Google BooksGoogle BooksAmerička internetska tvrtka Google otvorila je u ponedjeljak u Sjedinjenim Državama svoju elektroničku knjižaru s više od tri milijuna digitaliziranih naslova, među kojima su neki besplatni.

Knjige, dostupne na web stranici books.google.com, mogu se presnimiti na svako računalo spojeno na internet ili pomoću namjenskih aplikacija na prenosive uređaje, pa i na telefone koji rade s Googleovim sustavom Androidom i s Appleovim proizvodima kao što su iPhone i iPad.

Nekoliko elektroničkih čitača Sonyjeve proizvodnje moći će dešifrirati te naslove, ali ne i Amazonov čitač Kindle koji je dosad suvereno vladao na tržištu elektroničkog nakladništva.

"Mislimo da će to biti najveća e-biblioteka u svijetu", rekla je Googleova glasnogovornica Jeannie Hornung.

Amazon pak tvrdi da raspolaže s oko 725.000 naslova u svojoj digitalnoj knjižnici u SAD-u.

Google otvara knjižnicu u suradnji s nekoliko nakladnika, a pravosuđe još nije dalo svoje mišljenje o ugovoru koji je prije više od dvije godine zaključio s američkim društvima književnika i nakladničkim kućama.

Google koji planira staviti na internet sve znanje svijeta, kaže da je već digitalizirao više od 15 milijuna knjiga na 400 jezika u stotinjak zemalja.

Googleova digitalna knjižnica iduće će se godine razvijati na međunarodnoj razini.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika