Objavljeno u Nacionalu br. 786, 2010-12-07

Autor: Marko Biočina

Odvjetnik na udaru poreznika: Porezna uprava provjerava porijeklo imovine Ante Nobila

Nobilo je svojim kolegama nedavno ispričao kako je bio prisiljen cjelokupnu imovinu popisati na specijalizirani formular i uz nju priložiti pisanu ovjerenu izjavu, te tu cjelokupnu dokumentaciju predati nadležnim državnim institucijama

ANTO NOBILO, je pravni zastupnik bivšeg potpredsjednika Vlade Damira PolančecaANTO NOBILO, je pravni zastupnik bivšeg potpredsjednika Vlade Damira PolančecaHrvatska vlada već dulje vrijeme obećava kako će krenuti s borbom protiv neprijavljene imovine domaćih građana, a čini se kako se među prvima na udaru te borbe našao poznati odvjetnik Anto Nobilo. Slučajno ili ne, Nobilo, koji trenutačno zastupa bivšeg potpredsjenika hrvatske vlade Damira Polančeca nedavno je dobio pisanu obavijest kako je dužan popisati svoju cjelokupnu imovinu i taj ovjereni popis predati u Poreznu upravu.

Takvi zahtjevi predstavljaju novost u djelovanju Porezne uprave, a je li se Nobilo slučajno našao među prvim građanima na udaru nove mjere ili je ta činjenica povezana s nizom teških optužbi koje je na račun hrvatske premijerke i svojih nekadašnjih kolega iznio njegov klijent Polančec zasad se može samo nagađati. Ipak, Nobilo je svojim kolegama nedavno ispričao kako je bio prisiljen cjelokupnu imovinu popisati na specijalizirani formular i uz nju priložiti pisanu ovjerenu izjavu, te tu cjelokupnu dokumentaciju predati nadležnim državnim institucijama.

Vezane vijesti

Boljkovac podnio ustavnu tužbu zbog pritvora i istrage

Boljkovac podnio ustavnu tužbu zbog pritvora i istrage

Odvjetnik Josipa Boljkovca, osumnjičenog po zapovjednoj odgovornosti za likvidaciju 21 civila u svibnju 1945. na karlovačkom području, zatražio je od… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 07.12.10. 00:28

Da novac mu je padao s neba, a svi "klijenti" su mu mafijasi koji su pokrali najmanje 50 miljuna Eura. Za vrijeme fakulteta pravo mu nije islo bas najbolje, ali kada ga je kasnije krenulo kao I njegovim klijentima u "pretvorbi I privatizaciji".


registracija
25/12/09

trta333, 07.12.10. 08:16

Mogu mu pljunuti pod prozor.Jamio čovjek dok je bilo vrijeme i kad je bilo šta da se jami.Sve je on to zakonski regulisao,a ovo je samo treniranje strogoće ovih iz HDZ-a,da mu stave do znanja da se u sudskom postupku protiv Polančece ovi vladajući što manje spominju.Na mafijašima je najsljadja i najbolja lova.Koji advokat ne uzima odande,a gdje ima.Nije to samo specijalnost advokata Nobila.Stvorio sebi ime i sada je marka.Svi ga traže,pa i poreznici.


registracija
1/12/10

kibidabi, 07.12.10. 09:40

Očigledno da ga ADZenjare na čelu sa Šeksom...hoće ušutkati.Zato samo njemu ispitivanje porijekla imovine u drzavi?Koliko ima kriminalaca u ADZeu....kojim treba ispitati porijeklo imovine?! I to među visoko pozicioniranim ljudima?! Hrk pljuc!!!


registracija
1/12/10

tavan, 07.12.10. 09:42

Poznate su ove metode bivšeg udbovca Šeksa....nagazi onog koji čaprka oko ADZe kriminalaca. Popušiti će te mu karu?


registracija
28/2/08

lepiaf, 07.12.10. 11:05

a gdje je provjera mnogobrojnih koji su u apsolutnom nesrazmjeru primanja i imovine (s kojom se nerijetko i bahate), posebice ako su na placi iz drzavnog proracuna. nemam nista protiv da se ispita imovina nobila, no to zvuci kao politicki obracun.


registracija
28/2/08

lepiaf, 07.12.10. 11:09

ovo dovoljno govori o tome za sto nas smatraju. a to je zato jer mogu.


registracija
11/1/10

fluid, 07.12.10. 12:22

Od pravnih lopova svih provijencija u Hrvatskoj,pravna država Hrvatska nema šansi.Svi čerupaju kao da je kurvino kopile.Ali ispada da i je kurvino kopile.Od poštenih roditelja ovakvo nedonošče nemože ispasti.


registracija
18/7/07

jacki, 07.12.10. 14:03

to mu je priznanje da je dobar i opasan za organizirani kriminal


registracija
5/3/10

starimudrac, 07.12.10. 22:33

ne samo nobilo, već i svi odvjetnici zajedno sa svojom komorom, a može im pomoći i udruga sudaca, nisu u stanju odgovoriti na obično pitanje : kojim novcem kriminalac kojem se na sudu dokaže krivnja, a on zbog jakog odvjetnika izvuće malu kaznu, dakle kojim novcem plaća tog odvjetnika ? a znamo da je odvjetnik skup i da sigurno ne radi badava. jeli taj novac pošteno zarađen ? naime, ako je ukraden, kako može biti korišten za legalno plačen posao obrane na sudu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika


Notice: Undefined index: medium in /home/arhivanacional/public_html/library/Ncl/View/Helper/RegexpArticle.php on line 77

Notice: Undefined index: medium in /home/arhivanacional/public_html/library/Ncl/View/Helper/RegexpArticle.php on line 78