07.12.2010. / 08:37

Autor: Hina

Josipović primio nagradu za osobu godine: 'Sve ono što želim za svoju zemlju, želim i drugima'

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu banjolučkih Nezavisnih novina za osobu 2010. godine i nazočnima na svečanosti poručio kako je shvaća kao priznanje svima onima koji se bore za politiku pomirbe, razumijevanja i suživota, politiku koja je europska.

Ivo Josipović prima nagradu Nezavisnih novina (Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL)Ivo Josipović prima nagradu Nezavisnih novina (Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL)Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu banjolučkih Nezavisnih novina za osobu 2010. godine i nazočnima na svečanosti poručio kako je shvaća kao priznanje svima onima koji se bore za politiku pomirbe, razumijevanja i suživota, politiku koja je europska.

Primivši nagradu osobito se zahvalio Željku Kopanji, vlasniku Nezavisnih novina, i dugodišnjem novinaru koji je zbog svog zalaganja za suživot i pisanja o tome prije desetak godina stradao u eksploziji podmetnute bombe i izgubio obje noge.

Također se zahvalio na mogućnosti da se na jednom mjestu okupe predstavnici svih naroda koji žive u BiH te predstavnici zemalja regije i veleposlanici brojnih zemalja.

Josipović je govorio o strašnoj prošlosti ovih prostora, pa i u posljednjim ratovima, napomenuvši kako su neki zločini procesuirani a neki nisu i naglasio nužnost da se svi zločini kazne a svaka žrtva dobije sućut i poštovanje.

Govoreći o suradnji u regiji, citirao je poslovicu koja kaže da je "bolje imati dobrog susjeda nego najbolju ogradu".

"Želim da imamo najbolje susjede, najbolje prijatelje i da jednog dana svi zajedno budemo u Europskoj uniji kao partneri i suradnici", kazao je Josipović pred oko 300 nazočnih na svečanosti dodjele.

"Sve ono što želim za pripadnike svojeg naroda i za svoju zemlju, Republiku Hrvatsku, isto tako želim i za pripadnike drugih naroda, za BiH, Srbiju, Crnu Goru, za sve zemlje u ovoj regiji", rekao je Josipović.

Osim nagrade za osobu godine predsjednik Josipović dobio je na dar sliku, simbol grada Banja Luke - list kestena i novčanu nagradu u vrijednosti od dvije tisuće konvertibilnih maraka (oko 7400 kuna) koju je odmah donirao dječjoj klinici kliničkog bolničkog centra u Banjoj Luci kako bi taj novac "poslužio djeci kojoj je zaista potreban".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika