Objavljeno u Nacionalu br. 786, 2010-12-07

Autor: Nacionalova redakcija

Božićne pjesme raspjevane Leonore Surian

Nakon uspjeha mjuzikla 'Jalta, Jalta' koji je adaptirala Leonora Surian sa svojom obitelji, slijedi CD 'Bijeli Božić'

LEONORA SURIAN i harfistica Vlasta HribarLEONORA SURIAN i harfistica Vlasta HribarMlada riječka glumica i pjevačica Leonora Surian objavila je novi CD “Bijeli Božić” na kojem je snimila, uz pratnju harfistice Vlaste Hribar, članice riječkog HNK Ivana pl. Zajca, najpopularnije božićne pjesme. CD je objavio Aquarius Records, aranžmane je napravio Ivo Popeskić, a promocija albuma bit će tijekom prosinca.

Novi projekt Leonore Surian uslijedio je nakon velikog uspjeha raspjevane obitelji Surian, koja je potkraj studenog u KD Vatroslava Lisinskog izvela komornu verziju “Jalte, Jalte”, najdugovječnijeg hrvatskog mjuzikla. Taj mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja adaptirala je Leonora Surian, postavivši priču o novoj podjeli svijeta između tri velesile, koja se dogodila na Jalti, vrlo jednostavno, uz malo rekvizita i gotovo bez scenografije.

Sama je pjevala ulogu Nine Filipovne za čiju je izvedbu prije nekoliko godina u riječkom kazalištu bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, a njezin otac, čuveni operni pjevač Giorgio Surian, te braća Giorgio ml. i Stefan pjevali su role ruskog, engleskog i američkog sobara – Griše, Laryja i Stanleyja. Nove izvedbe te komorne “Jalte, Jalte” očekuju se u siječnju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika