07.12.2010. / 10:50

Autor: Nacional.hr

Novo suđenje: Apelacijski sud u Podgorici ukinuo presude za zločine u Morinju

U logoru Morinj pokraj Kotora od listopada 1991. do kolovoza 1992. mučeno je više od 300 zatvorenika. Troje ih je umrlo u logoru, a 56 preminulo od posljedica batinanja i psihičkog terora

Apelacijski sud u Podgorici ukinuo je jučer prvostupanjsku presudu šestorici pripadnika JNA, zbog zlostavjanja i mučenja zatvorenika u logoru Morinj 1991-92. Suđenje će se ponoviti pred Višim sudom, javljaju crnogorski mediji, a prenosi HRT.hr.

Podsjetimo, prema nepravomoćnoj presudi Višeg suda u Podgorici Zlatko Tarle osuđen je na godinu i pol dana zatvora, Mlađan Govedarica na 2, Ivo Gojnić na 2,5, Boro Gligić na 3, Špiro Lučić na 3,5 te Ivo Menzalin, kojemu se sudilo u odsutnosti, na 4 godine zatvora. Osuđeni su da su kao djelatni i pričuvni pripadnici bivše JNA počinili ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika s dubrovačkog područja.

U logoru Morinj pokraj Kotora od listopada 1991. do kolovoza 1992. mučeno je više od 300 zatvorenika. Troje ih je umrlo u logoru, a 56 preminulo od posljedica batinanja i psihičkog terora. "Presuda je izrugivanje ratnim zarobljenicima i civilima, koje su šestorica bivših pripadnika JNA svakodnevno batinala, maltretirala i podcjenjivala, neke i 9 mjeseci", poručili su nakon prve presude bivši logoraši.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika