07.12.2010. / 11:01

Autor: Hina

Mediji u BiH: Josipovićev posjet kao novi poticaj regionalnoj suradnji

„Dnevni avaz“ ističe kako je hrvatski predsjednik u Banjoj Luci kazao da oni koji su sada na dužnosti u zemljama u susjedstvu imaju posebnu odgovornost uvesti novi optimizam te kako je za taj zaključak dobio potporu od svih sugovornika s kojima se sastao

Ivo JosipovićIvo JosipovićDolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Bosnu i Hercegovinu i njegovi susreti s čelnicima te države u ponedjeljak u Banjoj Luci sadržavali su novi snažni poticaj suradnji u susjedstvu i jačanju uloge i odgovornosti koju čelnici trebaju preuzeti, ocjena je koju u utorak daje većina bosanskohercegovačkih dnevnih listova izvješćujući o posjetu i razgovorima hrvatskog predsjednika.

Za većinu dnevnih listova u BiH Josipovićev posjet i susret s članovima predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem vijest je koja je zaslužila mjesto na naslovnicama.

„Vođe u regiji dugiju građanima optimizam“, naslov je izvješća iz Banje Luke kojim je svoje čitateljstvo izvjestilo „Oslobođenje“ uz citiranje Josipovićevih rječi kako je važno da svijet "regionalne političare" percipira kao ozbiljne državnike i ozbiljne partnere.

List navodi kako su i Izetbegović i Radmanović poslali gotovo identitčne poruke a pozornost poklanja i Josipovićevom susretu s Miloradom Dodikom, uz isticanje kako je tom prigodom posebice bilo rječi o povratku prognanih Hrvata te kako se predsjednik Republike Srpske još jednom javno obvezao da će učiniti sve kako bi do povratka doista i došlo.

Na istom tragu, piše „Oslobođenje“, bio je posjet predsjednika Josipovića Jajcu gdje je također poslao poruku o važnosti povratka.

„Dnevni avaz“ ističe kako je hrvatski predsjednik u Banjoj Luci kazao da oni koji su sada na dužnosti u zemljama u susjedstvu imaju posebnu odgovornost uvesti novi optimizam te kako je za taj zaključak dobio potporu od svih sugovornika s kojima se sastao.

„Avaz“ ipak zaključuje kako zbivanja u Banjoj Luci u ponedjeljak pokazuju da se država BiH pasivizirala te se čini kako su sada zapravo entiteti a posebice Republika Srpska preuzeli primat u sudjelovanju u političkim procesima.

I „Nezavisne novine“, čiju je nagradu za osobu godine u ponedjeljak dobio hrvatski predsjednik, o Josipoviću u utorak pišu u superlativima ističući njegove pozive na bolje razumijevanje i jasču suradnju u svim područjima.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika