07.12.2010. / 11:30

Autor: Andrea Belin

Otkrijte koje vježbe najbolje odgovaraju vašoj konstrukciji tijela

Prehranu i vrstu fizičke aktivnosti najbolje je odrediti prema građi tijela. Bez obzira imate li problema s masnin naslagama ili ste jedna od onih sretnica koja želi dobiti na kilaži, saznajte koje vam vježbe najbolje odgovaraju

Svatko od nas ima drugačiji oblik tijela, no poznato je da konstituciju u većini slučajeva nasljeđujemo od svojih roditelja. Primjerice boja očiju se nikad ne mijenja, dok se oblik tijela može formirati ovisno o načinu života, prehrani, fizičkim aktivnostima i, naravno, godinama.

Ukoliko imate problema s masnim naslagama, odnosno ne osjećate se ugodno u vlastitoj koži, saznajte koje vježbe najbolje odgovaraju vašoj konstrukciji tijela!

Atletski tip
Osobe koje spadaju u skupinu atletskog tipa uglavnom nemaju velikih problema s masnim naslagama i celulitom. Uglavnom su to osobe uskog struka i širokih ramena i vježbe snage za njih su najidelanija vrsta tjelovježbe. Ukoliko se možete pohvaliti ovakvim tijelom, biciklizam i plivanje trebali bi postati vaši omiljeni sportovi.

Vitki tip
Vitki tipovi za koje su karakteristične duge ruke i noge, izrazilo uzak struk, uopće nemaju problema s masnim naslagama. Međutim, za razliku od ostalih, ponekad žele dobiti na kilaži što je za njih prilično mukotrpan proces. Umjesto na fizičku aktivnost visoki tipovi trebaju obratiti pažnju na prehranu, pojačati unos ugljikohidrata i proteina.

Niski tip
Višak masnih naslaga naročito na predjelu struka i bokova glavna su obilježja ovakvih tipova. S obzirom da jako teško gube kilograme, niski tipovi moraju pojačati fizičku aktivnost. Ukoliko pripadate ovoj skupini, trčanje i aerobik trebali bi postati vaše nezaobilazne aktivnosti svakog dana u tjednu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika