07.12.2010. / 18:16

Autor: Totalsport

Euroliga: Siena upoznata s Ciboninom krizom, ali bez milosti za nju

Cibonini košarkaši prošlog su tjedna počeli štrajk zbog lošeg stanja u klubu

Cibonina je budućnost upitnaCibonina je budućnost upitnaOd 24 momčadi koliko ih se natječe u košarkaškoj Euroligi, njih četiri izborilo je Top 16 natjecanja, a samo jedna nije upisala niti jednu pobjedu. Nažalost, riječ je o Ciboni...

Jednako tako žalosno, kriza pod Draženovim tornjem doseže svoj vrhunac, pa utakmicu osmoga kola skupine C, protiv vodećeg i u krugu 16 najboljih sigurnog Montepaschija iz Siene, Cibonini košarkaši dočekuju bez treninga. Rezultat je to štrajka igrača proizašlog iz situacije u kojoj su se našli i u kojem čekaju rasplet prepucavanja instanci koje su njihove igračke karijere stavile na čekanje i pod znak pitanja.

U takvom stanju Cibona će dočekati momčad od koje je u Toskani poražena 80-57 i koja je, realno gledajući, čak i da je situacija normalna, koplje kvalitetom ispred zagrebačkog predstavnika.

- Montepaschi nas je u prvoj utakmici nadigrao i teško porazio. Momčad je puna kvalitetnih igrača koji dominiraju talijanskim prvenstvom. Moji su igrači u štrajku i nekoliko dana ne treniraju, no rade zasebno. Znam da ćemo dati sve od sebe i pokušati im otežati posao. Sposobni smo za to. Odigraju li petorica ili šestorica mojih mladih igrača dobru utakmicu, onda protiv svakoga možemo do pobjede - najavio je ogled trener cibosa Zdravko Radulović.

Informacije o Ciboninoj teškoj situaciji stigle su, sasvim očekivano, i do Italije.

- Znamo da prolaze kroz teško razdoblje - prisnažuje branič Siene Marco Carraretto i nastavlja:

- Za nas je ova utakmica važna u vidu borbe za prvo mjesto u skupini. Prošle godine poraženi smo u utakmici Topa 16 od Cibone, a sada želimo uspostaviti kontrolu igre kako bismo izbjegli neugodnosti. Od zagrebačke momčadi očekujem agresivnu igru u obrani i pick and roll koji mnogo igraju. Pokušat ćemo ih iskontrirati koliko ćemo god moći.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika