07.12.2010. / 18:22

Autor: Totalsport

Ukić: Repeša je za mene uvijek bio poseban

Sve trenere s kojima sam radio iznimno poštujem, svi su vrhunska razina, ali Jasmin Repeša je za mene uvijek bio poseban, rekao je Ukić

Roko UkićRoko UkićUoči 8. kola Eurolige i gostovanja europskog prvaka Barcelone kod Fenerbahçea, službena web-stranica elitnog klupskog natjecanja Starog kontinenta napravila je intervju s razigravačem istanbulskog kluba Rokom Ukićem...

Hrvatski je košarkaš u uvodu objasnio svoj odnos s trenerom Nevenom Spahijom, nekadašnjim izbornikom hrvatske reprezentacije.

- Gledamo zajedno utakmice, analiziramo moje pogreške i pogreške momčadi, prolazimo kroz njih i nastojimo ih ispraviti. Naš odnos dobro funkcionira, pokušat ćemo i nastaviti tako - rekao je Ukić, osvrnuvši se potom i na svoju ulogu na parketu.

- Uvijek kažem da je razigravač neka vrsta trenera na terenu. Nastojim dovesti suigrače u pravi ritam, donijeti pravu odluku na parketu. Mislim da je slika momčadi ujedno i slika razigravača. Kad momčad igra dobro, to znači da i ja igram dobro, neovisno o statistici.

Novinari Euroligina portala pitali su Ukića je li slučajno da su čak petorica trenera, od šestorice s kojom je surađivao u Euroligi, s prostora bivše Jugoslavije (Perasović, Ivanović, Repeša, Tanjević, Spahija).

- Svi su ti treneri vidjeli nešto u meni, u mojoj igri, zbog čega su me i doveli. Dolazimo iz istog podneblja, govorimo istim ili sličnim jezikom, tako da tu definitivno ima nešto. Ne može biti slučajnost da čak petorica trenera s kojima sam radio dolaze iz jugoslavenske škole košarke.

Otkrio je Ukić na kraju i koji je trener imao najviše utjecaja na njegovu karijeru.

- Sve trenere s kojima sam radio iznimno poštujem, svi su vrhunska razina, ali Jasmin Repeša je za mene uvijek bio poseban jer me je s 15 godina ubacio u prvu momčad Splita. Radio sam s njim kasnije tri godine u reprezentaciji i jednu sezonu u Romi. On je čovjek koji mi je razvio vještine vođe i imao veliki utjecaj na moju igru.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika